Trouwen in de buitenlucht? Vind hier de mooiste locaties

Via internet doe je waarschijnlijk tegenwoordig de meeste inspiratie op voor de mooiste trouwlocaties, waarbij je schitterende en indrukwekkende eeuwenoude gebouwen tegenkomt. Of prachtige kerken, middeleeuwse kastelen met prachtige tuinen of juist hele hippe en trendy hotels. Maar wat als je gaat trouwen in de buitenlucht?

loactie buiten trouwen

(G)een dak boven je hoofd


Trouwen in de buitenlucht betekent natuurlijk niet dat je geen dak boven je hoofd hebt tijdens de gehele bruiloft. Meestal vindt de plechtigheid buiten plaats en kunnen de gasten ook naar binnen zodra het wat frisser wordt of wanneer bijvoorbeeld onverhoopt het weer omslaat. Binnen is dan de zaal uiteraard geheel aangekleed en klaar voor ontvangst van de gasten. Party on!

trouwlocatie_buiten_natuur

Trouwen in de buitenlucht is vooral erg romantisch wanneer het lekker weer is. Dat is niet alleen mooi voor de foto’s, maar het lentegevoel met alle bloemen die bloeien zorgen vaak voor een versterkt romantisch gevoel. Regen kan veel dingen verpesten en dat willen we natuurlijk niet! Bedenk dus goed hoe groot de kans is dat het mooi weer is en ook blijft, want tijdens de bruiloft is het niet handig om het er maar op te gokken.

decoratie_veldboeket_tafelbruiloft

Winters buiten trouwen


Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te trouwen in de buitenlucht wanneer het winter is. Dat levert geheid mooie foto’s op en zolang het zonnetje schijnt, is het ook nog wel lekker om buiten te zijn. Ook tijdens sneeuw kunnen er mooie foto’s gemaakt worden, maar het is niet zo lekker om tijdens de ceremonie verplicht in de sneeuw te zitten. Een oplossing: zorg dat er een zaal is met hele grote ramen. Wanneer jullie voor die ramen staan met de sneeuwbui op de achtergrond, maakt het alsnog een heel magisch plaatje. Terwijl je gewoon lekker warm binnen zit! Een ideale combinatie, dacht ik zo.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation