Tradities aansnijden van de bruidstaart

Na het jawoord is het moment voor het aansnijden van de bruidstaart. Dat aansnijden doen jullie samen. Er zijn aan het aansnijden ook allerlei tradities verbonden, laat je inspireren...

Teken van verbondenheid


Bruid en bruidegom snijden samen de taart aan, waarbij jullie in het midden van de onderste taart beginnen. De bruid neemt het mes om de onderkant aan te snijden terwijl de bruidegom zijn hand op die van de bruid legt als teken van verbondenheid. Het eerste stuk taart is voor het bruidspaar. De bruid neemt een stukje van de taart en voert dat aan de bruidegom en daarna andersom. Vervolgens neemt de bediening van de locatie de rollen over en wordt de bruidstaart aan de gasten geserveerd.

Wanneer aansnijden?


Wanneer jullie de taart aansnijden bepaal jezelf bij het samenstellen van de dagindeling en het draaiboek. Je kunt de taart aansnijden en eten bij de receptie, voor de toast of als dessert na het diner. Die keuze is aan jullie. Het is leuk om voor het aansnijden eerst de gasten uit te nodigen om om de taart heen te komen staan en niets van het moment te missen. Dat geldt ook voor de fotograaf die dit bijzondere moment natuurlijk wil vastleggen.

Pim Kisjes
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation