Welke.nl

Tips voor de perfecte bruiloft overdag

Het grootste verschil tussen een avondbruiloft en een bruiloft overdag is natuurlijk de tijd. Het schema ziet er heel anders uit dan ’s avonds. Gedurende de ochtend en middag heb je tijd voor officiële zaken aan het eind van de middag mag je flink feesten. Lees hier hoe je een geweldige dag van je bruiloft maakt!

Schema bruiloft overdag


Je klimt ’s ochtends rond acht uur in de kappersstoel, waar je haar en make-up wordt gedaan. Trek hier twee uur voor uit, zonder de kapsels en de make-up van de bruidsmeisjes mee te rekenen. Neem ook de tijd om wakker te worden en te douchen voor je begint aan je haar en make-up. De ceremonie zal rond een uur of tien starten, dus iets daarvoor moet je de jurk aantrekken. Na de ceremonie sla je het cocktailuurtje over en ga je lekker zitten voor de lunch die je hebt gepland rond twaalf uur. Het is gezellig, al je dierbaren genieten mee. Rond één uur zijn jullie klaar met eten. Je hebt even tijd om te dansen, te kletsen of om iets anders leuks te doen zoals foto’s maken. Vergeet niet de bruidstaart aan te snijden! Rond drie uur is jullie bruiloft afgelopen, tenzij je zelf nog even door wil gaan, dat kan tot een uur of half vijf. Ga je langer door, dan moet je gasten een diner aanbieden.

Hoe ziet de avond van de bruiloft eruit?


Een bruiloft overdag houdt in dat er geen feest ’s avonds is. Er is dus ook geen verplichting om je gasten ’s avonds nog te entertainen, maar misschien kun je wel een paar suggesties doen voor diegenen die blijven hangen in het weekend. Denk aan leuke clubs, goede restaurants of de beste bioscoop. Na de bruiloft kan het bruidspaar alle kanten op; boek een spannende trip, ga naar een spa of doe een dutje in je bruidssuite.

Is een bruiloft overdag formeel?


De bruiloft kan zo informeel of formeel zijn als jullie zelf willen. De tijdstip van de dag heeft daar niet zoveel mee te maken, al zijn er wel veel mensen die ’s avonds pas een wijntje drinken en overdag niet. De kleding die gasten aantrekken is ’s avonds ook vaak anders dan overdag.

Wat draag je op een bruiloft overdag?


Bruidsparen die overdag hun bruiloft vieren en gasten die aanwezig zijn, kiezen vaak voor een luchtige outfit. Iets minder formeel dan anders. Een mooie cocktailjurk mag, maar er wordt vaak gekozen voor een veelzijdige outfit die je ook ‘gewoon zomaar’ zou kunnen dragen.

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation