Je trouwjurk huren voor de bruiloft | Budget bruiloft

Hebben jullie te weinig budget om een super mooie trouwjurk te kopen? Geen nood, want een prachtige trouwjurk kun je ook huren. In heel veel plaatsen in ons land vind je verhuurbedrijven en bruidswinkels waar je een jurk kunt huren. Lees hieronder een aantal nuttige tips voor het huren van een trouwjurk:

Trouwjurk huren? Begin op tijd!


Begin op tijd met het zoeken naar jouw droomjurk. Je bent immers afhankelijk van bestaand aanbod. Daardoor heb je minder keuze dan als je een bruidsjurk koopt. Je moet er toch niet aan denken dat je droomjurk op de gewenste dag niet beschikbaar is? Begin daarom op tijd!

Waar trouwjurk huren?


Informeer bij verhuurbedrijven en bij bruidswinkels, want ook die bieden soms bruidsjurken te huur aan. Belangrijk is om een bedrijf te kiezen dat goed staat aangeschreven. Mogelijk kunnen ze je wat namen van klanten geven, zodat je die naar hun ervaringen met de kwaliteit en service van het verhuurbedrijf kunt vragen. Is of wordt jouw trouwjurk al een keer verhuurd voordat jij hem kunt huren en dragen? Vraag dan om garanties dat jij de jurk in perfecte staat ontvangt en kunt dragen.

Check je huurovereenkomst van de trouwjurk


Huurovereenkomsten en kleine lettertjes moet je altijd goed doorlezen voordat je jouw handtekening eronder zet. Dat geldt ook bij de huur van je trouwjurk. Die moet schoon en in goede staat zijn. Om allerlei gedoe achteraf te voorkomen is het daarom belangrijk dat je de trouwjurk bij het ophalen goed controleert en eventuele kleine tekortkomingen laat noteren met een kopie voor jezelf. In de meeste gevallen zul je, naast het huurbedrag, een borgsom moeten betalen. Bewaar de factuur van de borgsom en de huurovereenkomst goed en neem ze allebei mee als je de bruidsjurk weer terugbrengt.

Pim Kisjes
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation