Inspiratie voor prachtige tafeldecoratie op je bruiloft

Vind je het leuk dat er tijdens het bruiloftsdiner iets meer op tafel staan dan enkel het servies en wat kaarsjes? Logisch! Tijdens het diner kan er juist worden uitgepakt met mooie decoraties. Denk aan zelfgemaakte decoraties, drukwerk, decoratie dat al aanwezig is op de locatie of - de meest populaire op bruiloften - bloemen.

Bloemen decoratie tafel


Een bloemen decoratie op tafel is niet alleen romantisch, het fleurt de boel direct op en zorgt voor sfeer. Net als kaarsjes, overigens. De warme gloed zorgt voor een ambiance die perfect past bij het hele bruiloft gebeuren. Let maar eens op, in restaurants staat er vaak standaard al een bloemetje op tafel. Dit zijn meestal niet de grootste boeketten, maar dat kan op de bruiloft natuurlijk wel. Laat een speciaal ‘center piece’ maken of kies voor enkele grote boeketten. Het is een prachtig gezicht!


Tafeldecoratie zelf maken


Bloemen zijn dus erg geschikt, maar laten we wel wezen: ze zijn ook vrij prijzig. Wil je het budget in gedachten houden, dan kun je er ook voor kiezen om zelf tafeldecoratie te maken. En wil je graag in bloemensfeer blijven, dan kun je altijd overwegen om zelf bloemen te plukken. Hier zijn speciale tuinen voor, dus je hoeft het niet uit de natuur te halen als je dat niet prettig vindt. Ben je helemaal niet van de bloemen, dan kun je ook denken aan drukwerk. Laat de menu’s uitprinten en maak voor elke gast een persoonlijk kaartje. Of leg om de paar meter een pamflet met leuke feitjes over het bruidspaar. Zo hebben de gasten direct iets te lezen als ze even moeten wachten!Decoratie bruiloft huren


Veel restaurants en daarmee ook trouwlocaties hebben al enige decoratie in hun bezit. Hier kun je uiteraard gebruik van maken als je een locatie afhuurt, maar er zijn ook nog andere opties. Mocht je de aanwezige decoratie te magertjes vinden of staat het je simpelweg niet zo aan, dan is bruiloft decoratie huren ook nog een optie. Op deze manier hoef je niet zelf een fortuin uit te geven aan decoratie die je verder nooit meer gebruikt én heb je iets unieks op de bruiloft dat je zelf hebt uitgekozen. Er zijn meerdere bedrijven die de styling van je bruiloft kunnen verzorgen, laat je eens inspireren door één van onze professionals!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation