Hoeveel geld geef je op een moslim-bruiloft?

Ga je naar een moslim-bruiloft en wil het bruidspaar het liefst een envelop? Dan wil je vast weten wat de etiquette is rondom de hoeveelheid geld die je geeft!

Kennissen of collega's?


Hoeveel geld je in de envelop doet, hangt eigenlijk af van de band die je met het bruidspaar hebt. Neem ook mee in je overweging of je bent uitgenodigd voor alleen de ceremonie en receptie, of dat je de hele dag aanwezig bent en het feest meeviert. Een bedrag tussen de twintig en veertig euro is prima als je naar een huwelijksfeest van collega’s of kennissen gaat.

Vrienden?


Is het bruidspaar een goed bevriend stel, of familie? Dan kun je als richtlijn tussen de vijfendertig en vijftig euro geven. Een mooi bedrag!

Naaste familie?


Ga je naar de bruiloft van je beste vrienden of naaste familie zoals een broer of zus, dan is het budget volgens de etiquette hoger: tussen de vijftig en honderdvijftig euro is dan een goed bedrag om in de envelop te stoppen.

Tip


Wil je het geld niet in een saaie envelop doen, maar op de een of andere manier feestelijker verpakken? Lees dit artikel voor de beste tips!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation