Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe bewaar je de top laag van de bruidstaart?

Volgens de tradities moet je de top laag van de bruidstaart bewaren voor een goed en kinderrijk huwelijk. Deze laag eet je dan op jullie eerste huwelijksdag, dus een jaar na de bruiloft. Niet iedereen zit echter te wachten op een klef stukje taart van een jaar oud, maar dan heb je ‘m ook niet goed bewaard! Dus in dit artikel: de beste manier om je bruidstaart een jaar te bewaren.

Hoe bewaar je de top laag van de bruidstaart?

Top bruidstaart jaar bewaren

Het klinkt niet erg aantrekkelijk, een stukje taart bewaren voor een heel jaar, maar als je het op de goede manier doet dan kan het zeker. Het stuk dat je wil bewaren zou direct na de bruiloft ingevroren moeten worden. Dit kan je het beste op deze manier aanpakken:

♥ Verwijder alle toevoegingen aan de taart zoals (verse) bloemen, suikerbloemen of andere versieringen.

♥ Zet de taart eerst in de koelkast voor een paar uur zodat de eventuele fondant, marsepein of het glazuur hard wordt.

♥ Pak de taart goed in, gebruik minstens drie lagen vershoudfolie. Aluminiumfolie heeft geen zin. Het moet vershoudfolie zijn. De hele taart moet bedekt zijn met folie. Stop het stuk taart vervolgens in een luchtdicht zakje. Schrijf erop dat het jullie bruidstaart is. Het luchtdicht verpakken van de taart voorkomt nare geurtjes en uitdroging.

Hoe bewaar je de top laag van de bruidstaart?

De bruidstaart ontdooien

Nu kan het zijn dat je na een jaar denkt: O, ja! Die taart! Even snel uit de diepvries halen en opeten. Toch vraagt het ontdooien van de taart ook een speciale aanpak. Jullie stukje taart zal namelijk langer dan een uurtje nodig hebben om te ontdooien. Een stuk langer, zelfs: haal de taart een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem minstens 24 uur liggen met alle lagen folie intact. Haal de taart ongeveer drie uur van tevoren uit de folie en laat de taart dan nog een paar uur op kamertemperatuur komen. Hebben jullie een bruidstaart met slagroom of een andere soort vulling? Dan moet de taart op temperatuur komen in de koelkast. Nadat de taart op temperatuur is, kan je genieten van een jaar oud stukje bruidstaart. Het kan aan de droge kant zijn, dat zal je niet verbazen. Ondanks dat zal de taart nog goed smaken, dus geniet ervan!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation