Het beste advies van echte bruiden

Ga je binnenkort trouwen? De kans is groot dat het je eerste keer is en dat je wel wat advies kunt gebruiken van de experts – echte bruiden die achteraf hun beste advies geven aan de hand van hun eigen bruiloft.

Laat foto’s maken voor het jawoord


Je kunt meer tijd doorbrengen met je gasten tijdens de receptie als je al foto’s laat maken vóór jullie het jawoord aan elkaar geven. Ook al zie je jouw bruid(egom) niet voordat je voor het altaar staat, toch kun je al heel veel foto’s laten maken zodat je later meer tijd hebt voor je gasten.

Voedselpakketjes maken


Als bruid en bruidegom zijnde heb je niet veel tijd om te eten samen met de andere gasten. Vraag de cateraar of hij hapjes en drankjes achter wil houden voor jullie. Denk aan een aantal lekkere hapjes en snacks tijdens jullie cocktailuurtje, een stuk bruidstaart en zelfs het hoofddiner. Geloof de bruidjes die je voorgingen: als je terugkomt op je hotelkamer, rammel je van de honger.

Laat de kleine dingetjes los


Haal adem, geniet van de planning van de bruiloft en op de dag zelf laat je alles los en ga je een geweldige dag hebben met de mensen van wie je houdt. Als er al iets gebeurt op je bruiloft, ben je omringd door mensen die om je geven en maar al te graag willen helpen. Niemand herrinert zich hoeveel moeite je hebt gestopt in het vouwen van de papieren bloemen die aan het eind van de dag toch gekreukt zijn. Lekker loslaten, dus!

Maak een (back-up) plan


Stel voor de bruiloft iemand aan die al jullie huwelijkscadeautjes, gastenboek, briefjes en kaartjes meeneemt aan het eind van de dag. Betaal de laatste delen van eventuele resterende openstaande betalingen bij leveranciers en andere professionals. Als je van jurk verwisselt, heb je iemand nodig die je trouwjurk meeneemt. Als je zulke taken verdeelt voor de bruiloft, heb je zelf een veel relaxtere dag.

Vertel iedereen precies wat hij moet doen


Maak voor iedereen die meehelpt met je bruiloft een gedetailleerd plan van aanpak van de hele dag. Bij meerdere of hele grote locaties kan je een plattegrond bijvoegen. Zo weet iedereen precies wat de bedoeling is en waar hij moet zijn.

Vergeet niet te eten


Denk je goed bezig te zijn door geen bruidstaart of snacks te eten op je bruiloft? Vergeet het. Deze dag is veel te stressvol, druk, emotioneel, leuk en vol om niks of weinig te eten. Geniet van al het lekkers dat je immers zelf hebt uitgezocht. Bij een lage bloedsuikerspiegel voel je je slecht, snel geïrriteerd en moe. Dat wil je niet op je bruiloft!

Spendeer tijd met je echtgenoot


Deze tip klinkt misschien wat raar, omdat de hele bruiloft draait om jullie tweeën, maar sommige bruiden vonden het jammer dat ze veel tijd staken in het draaiende houden van het feestje en met iedereen het verplichte praatje houden in plaats van mooie herinneringen creëeren met hun echtgenoot. Zoek elkaar dus van tijd tot tijd even op voor een intiem momentje!

Tekst Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation