Heerlijke wintertaart als bruidstaart op je bruiloft

Een winterse bruiloft heeft een heel ander thema dan een zomerse bruiloft. Denk alleen al aan de decoraties: bepaalde bloemen bijvoorbeeld die alleen in de winter te verkrijgen zijn. Hetzelfde geldt voor de bruidstaart, de fruitige smaken van de zomer maken plaats voor de heerlijke zoete wintersmaken zoals kaneel, karamel en chocolade. Laat je inspireren door deze prachtige wintertaarten!

Heerlijke wintertaart als bruidstaart op je bruiloft

After-eight bruidstaart


Deze taart is misschien een gokje, want niet iedereen vindt de combinatie pepermunt en chocolade een geslaagde mix. Je kunt deze taart laten serveren als kleinere taart of als onderdeel van een tafel vol met taarten. Zo kan iedereen zelf kiezen of ze dit heerlijke baksel willen proeven!

Heerlijke wintertaart als bruidstaart op je bruiloft

Amaretto-Nutella bruidstaart


Chocolade met een amandelsmaakje is een geweldige combinatie. Je kunt ervoor kiezen om de taart alcoholvrij te maken voor de kinderen die aanwezig zijn op de bruiloft. Er bestaat aroma met amarettosmaak, maar voor het echte gevoel en de beste smaak kies je voor echte amaretto. Versier de taart met amandelen voor een winterse look!

Snickers-bruidstaart met kaneelglazuur


Deze taart met Snickers-smaak brengt je terug naar je jeugd. De taart smaakt namelijk naar zelfgebakken koekjes (en naar Snickers, natuurlijk) en het kaneelglazuur geeft de taart een winters thema. Je voelt de gezelligheid groeien zodra deze taart is aangesneden! Perfect bij een kopje koffie of hete chocolademelk.

Heerlijke wintertaart als bruidstaart op je bruiloft

Vanilletaart met kokosnoot


Een simpele combinatie, maar altijd goed. De garnering van kokosnootschaafsel geeft al gauw een winters effect. Vanille is eigenlijk in elk seizoen een succes. Goed te combineren met iets warms erbij, zoals warme appelcompote of warme kersen (of ander seizoendsfruit).

Heerlijke wintertaart als bruidstaart op je bruiloft

Pittige taart met witte chocolade


We zien steeds vaker dat chocolade een pittige ondertoon krijgt, bijvoorbeeld in de chocoladerepen van Tony Chocolonely, waarin een pepertje zit verwerkt. Hoewel de combinatie ongewoon is, vinden veel mensen het heel erg lekker. Kies op jullie bruiloft voor een taartje met een pepertje erin en een chocoladelaag van witte chocolade. De witte chocolade maakt het pepertje iets milder.

style="width: 99.71428571428571%;"

Cheesecake van cranberry en sinaasappel


Een ongewone taart die je niet vaak in je leven zal proeven, maar des te leuker is het om deze taart te laten serveren op je bruiloft! Een heerlijke, frisse cheesecake van cranberry en sinaasappel. Bovenop kan je een kaneelstokje leggen of een hulstblaadje. Deze taart past perfect bij de winter en dus ook bij jouw bruiloft!

Hazelnoot-truffel bruidstaart


Twee klassieke smaken die iedereen wel lust. De truffel geeft de taart een chique karakter en de hazelnoot zorgt voor de toegankelijkheid van de taart. Wedden dat iedereen hier een stukje van wil proeven?

Heel Holland Bakt is weer begonnen!


Er is natuurlijk oneindig veel inspiratie te vinden voor de lekkerste bruidstaart op jullie bruiloft, maar als je geen goede keuze kan maken, vind je misschien nog meer inspiratie in het geweldige tv-programma ‘Heel Holland Bakt’. Het nieuwe seizoen is net gestart en belooft weer een vrolijk en vooral erg smaakvol geheel te worden. Kijk jij al?

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation