Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Grappige kant en klare speech bruiloft

Een grappige speech kan de perfecte manier zijn om de toon te zetten voor een ontspannen en vrolijke bruiloft. Het helpt de zenuwen te kalmeren en zorgt ervoor dat iedereen met een glimlach het feest begint. Hier zijn twee voorbeelden van grappige bruiloft speeches om je te inspireren, voor een lach op je grote dag!

Hoe schrijf je een grappige bruiloft speech?

Een goede grappige speech bevat de volgende elementen:

Humoristische opening: Begin met een grappige opmerking of anekdote om de aandacht te trekken.
Luchtige verhalen: Vertel een paar korte, humoristische verhalen over het bruidspaar.
Dankbetuigingen: Bedank op een luchtige manier de belangrijke mensen.
Vooruitblik: Maak een grappige opmerking over wat er nog gaat komen.
Afsluiting: Eindig met een humoristische noot en een toast.

Geen idee hoe je dit in de praktijk doet? Hieronder zijn twee voorbeelden van grappige bruiloft speeches:


Lees ook De beste grappen in de trouwspeech


Grappige bruiloft speech voorbeeld 1

"Lieve familie en vrienden,

Welkom op onze bruiloft! We zijn zo blij dat jullie hier zijn om deze speciale dag met ons te vieren. Voordat we beginnen, willen we iedereen bedanken die hier vandaag is, vooral degenen die het hebben gehaald ondanks hun navigatiesysteem dat vond dat we ergens in de oceaan moesten trouwen.

Voor degenen die het niet weten, onze eerste date was een ramp. Serieus, we zouden er een sitcom van kunnen maken. Er was eten gemorst, een gescheurde broek en een ober die ons bijna voor de verkeerde tafel liet betalen. Maar kijk waar we nu zijn! We hebben het gehaald!

We willen onze ouders bedanken voor hun eindeloze steun en geduld, vooral toen we aankondigden dat we gingen trouwen. Jullie reacties waren onvergetelijk – "Eindelijk!" en "We dachten dat dit nooit zou gebeuren!" zijn slechts een paar voorbeelden.

En aan onze getuigen, bedankt dat jullie hier zijn. Jullie zijn onze partners in crime, de mensen die altijd klaarstaan om ons uit de problemen te halen – en laten we eerlijk zijn, dat is nogal vaak gebeurd.

We hebben een dag vol verrassingen en plezier voor de boeg. Dus ontspan, geniet van het eten en bereid je voor op een avond vol dansen en lachen.

Laten we een glas heffen op de liefde, het lachen en de mooie toekomst die voor ons ligt. Proost op een onvergetelijke dag!"

Bruiloft speech met humor voorbeeld 2

"Dames en heren,

Welkom op onze grote dag! We zijn zo blij dat jullie allemaal hier zijn om dit moment met ons te delen. Ik moet toegeven, toen we begonnen met de planning van deze bruiloft, had ik geen idee dat het zoveel werk zou zijn. Maar hier zijn we, en het is helemaal waard geweest – vooral voor de gratis drankjes!

Onze relatie begon op een nogal hilarische manier. Voor onze eerste ontmoeting vergat ik mijn eigen naam toen ik me voorstelde en vroeg ik me af waarom iemand met zo'n slechte geheugenverlies ooit zou trouwen. Gelukkig heeft [naam van de bruid/bruidegom] me sindsdien aan veel dingen herinnerd, inclusief onze trouwdatum.

Onze ouders willen we hartelijk bedanken. Jullie hebben ons geleerd wat geduld en doorzettingsvermogen zijn. En natuurlijk willen we onze getuigen bedanken, de mensen die ons steunen, zelfs als we de domste beslissingen maken – zoals die keer dat we dachten dat we een Ikea-kast zonder handleiding konden monteren.

Vandaag is het een dag van vreugde, liefde en natuurlijk een beetje gekkigheid. Dus laten we genieten van het eten, de drankjes en de geweldige muziek. We beloven dat het een avond wordt om nooit te vergeten.

Laten we een glas heffen op een leven vol liefde, lachen en een beetje chaos. Proost!"

Deze voorbeelden zijn natuurlijk heel specifiek, de kans dat ze precies bij jullie leven passen is klein. Pas dus de speech gerust aan naar de gebeurtenissen in jullie eigen leven - ongetwijfeld zitten er een paar hilarische momenten tussen die jullie wel willen delen met jullie bruiloftsgasten. Maak er een geweldige dag van!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation