Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Gezonde lifestyle ontwikkelen in je relatie

Je ziet vast wel eens stelletjes waarvan je jezelf afvraagt: hoe doen ze het? Hoe blijven ze zo goed met elkaar communiceren en kunnen ze nog steeds lachen met elkaar, zelfs na 10 jaar? Wij hebben het antwoord voor je. Er zijn namelijk 5 gezonde lifestyles die je heel gemakkelijk toe kunt passen in je relatie!
gezonde lifestyle

Sporten is een gezonde lifestyle


Beter gezegd: bewegen is gezond. Het is een manier om je frustraties kwijt te kunnen en het is bewezen dat een zwaar gesprek stukken soepeler verloopt als je dit tijdens een wandeling of andere bezigheid doet. Ben je niet in staat om te sporten, plan dan in elk geval iedere week even tijd in om samen een ommetje te maken. Je merkt dat het zware gesprek vanzelf op gang komt als dat nodig is. Bovendien maak je tijdens beweging endorfine aan, een stofje waar je gelukkig van wordt. Dit geluk delen met je partner zorgt voor een dubbel geluksgevoel. Doen dus!

gezonde lifestyle sport

Effectief communiceren is een must


Waarschijnlijk heb je deze tip al honderden keren gehoord of gelezen, maar effectief communiceren is en blijft enorm belangrijk voor een gezonde en stabiele relatie. Zorg dat je blijft vragen naar hoe de dag of week van je partner was. Zo creëer je als vanzelf een ‘safe space’ waarin er op elke dag een moment is om even je hart te kunnen luchten. Vind je iets niet leuk of ben je het niet eens met je partner? Laat dit niet etteren, maar zeg het gewoon. De kans is groot dat je partner het niet eens doorheeft en tevens biedt dit voor hem ook de kans om te zeggen wat hem dwars zit. Zo kun je er rustig aan werken en bouw je effectief aan je relatie en vertrouwen.

gezonde lifestyle trouwen

Gezonde financiële lifestyle


Er wordt niet veel over gesproken, maar samen financiële keuzes maken is belangrijk. Een relatie of huwelijk kan niet goed werken als er geheimen zijn over financiën, of als één van de partners geld stiekem voor bepaalde zaken gebruikt. Wil je een sterke relatie, dan is het essentieel om rustig financiële zaken te kunnen bespreken waarbij er volledige transparantie is van beide partijen.

gezonde lifestyle food

Gezonde lifestyle = gezonde relatie


Tuurlijk, van een fijne relatie zal je enkele kilo’s aankomen. Dat is wereldwijd bekend. Maar dat betekent niet dat je altijd maar ongezond moet eten. Slecht eten zorgt namelijk op den duur voor een slechte gezondheid en een slecht humeur. En dat heeft weer een impact op je relatie. Uiteraard moet je kunnen genieten van een ijsje of uit eten op z’n tijd, maar zorg dat je in de essentie gezond eet en draag hier allebei een steentje aan bij.

Maak tijd vrij voor jezelf


Tijd met elkaar doorbrengen is net zo belangrijk als tijd voor jezelf hebben. Het mooie van een relatie is dat je elkaar de tijd gunt om jezelf te ontwikkelen, of om even lekker een luie dag te hebben. Vrouwen laten zich graag in de watten leggen en bezoeken regelmatig de schoonheidsspecialist. Of ze willen een dagje op stap met vriendinnen. Voor mannen is het niet anders - ook zij hebben graag een paar keer per week een moment voor zichzelf. Heeft één van jullie grotere doelen, bijvoorbeeld weer studeren? Help elkaar dit doel te bereiken en je zult zien dat je relatie hiervan ijzersterk wordt.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation