Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Gedoemde huwelijken: hoe herken je ze?

Bruidsmeisjes staan als goede vriendin dichtbij de bruid en haar toekomstige man. Meestal genieten ze van het geluk van het bruidspaar, maar in sommige gevallen wisten ze van tevoren al dat het huwelijk gedoemd was te mislukken. Hoe? Dat vertellen ze hier.

Met de verkeerde partner getrouwd


Soms weet je van tevoren dat iemand met de verkeerde partner trouwt, maar ziet zij het zelf nog niet. Ze is verliefd en vergeeft al zijn fouten. Zo ook bij de vriendin van Tiffany: “We probeerden haar allemaal te waarschuwen, maar ze wilde niet luisteren. Hij ging vreemd met elke vrouw die maar wilde. Ik hielp met het plannen van haar bruiloft en ben haar oudste vriendin, en hij probeerde met mij naar bed te gaan een week voor de bruiloft!” Ook andersom is soms het geval, zoals bij Sally’s vriendin: “Het was overduidelijk. Op de avond van hun verloving hadden ze een heftige ruzie en op haar vrijgezellenfeest appte ze de hele avond met iemand waarvan wij wisten dat het niet haar verloofde was. Het ergste was de bruiloft. De bruidegom was stapelverliefd, keek in haar ogen, deed alle liefdevolle dingen, maar je kon zien dat hij gekweld was. Zij keek nooit zo naar hem, niet tijdens de dans, niet tijdens het diner... Elke keer als we proostten, werd ze pissig en weigerde ze hem te kussen. Het huwelijk duurde ook maar drie maanden.”

Lees ook Getrouwd blijven of toch scheiden?

Weinig tijd en aandacht voor elkaar


Rae vertelt over de bruiloft van haar beste vriendin. “Het was gedoemd te mislukken. Ze brachten nooit tijd met elkaar door. Ze ging altijd mee met de vrijgezelle dames naar café’s en flirtte met veel andere mannen. De avond voor de bruiloft waren we wat boodschappen aan het halen en toen zei ze me dat ze even langs een huis moest rijden, omdat ze haar telefoonlader was vergeten bij een andere man thuis. Ik heb nooit wat gezegd tegen haar man, ik vond het niet mijn taak en dacht dat hij er wel achter zou komen. Dat deed hij ook, na enkele jaren huwelijk en een baby, betrapte hij haar tijdens het Skypen met een andere man met haar borsten ontbloot.”

Lees ook Ongelukkig getrouwd? Welke geldzaken moet je regelen bij een scheiding?

Nog verliefd op haar ex


Calli was een bruidsmeisje voor de bruiloft van de zus van haar ex – ongemakkelijk genoeg, maar ze zagen haar nog steeds als familie. Op de bruiloft zelf merkte Calli dat de bruid selfies maakte van haar bruidslingerie en deze opstuurde naar een ex. Calli besloot het aan de ‘bridesmaid of honor’ te vertellen en samen hebben ze de bruid geconfronteerd en gevraagd of ze wel echt wilde trouwen. Dat wilde ze. De bruiloft voelde extreem raar en ze zijn een jaar later weer gescheiden.

Lees ook Ongelukkig getrouwd? Op deze manieren kan je scheiden

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation