Een trouwjurk op maat? Hoe lang duurt dat?

Yes: je hebt jouw droomjurk gevonden! Hij hoeft alleen nog maar ‘even’ op maat gemaakt te worden. Hoe lang duurt dat gemiddeld?

Een jurk op maat? Hoe lang duurt dat?

Je trouwjurk op maat laten maken


Vaak past een jurk nét niet helemaal. Logisch, want ieder lichaam is anders. Daarom worden trouwjurken vaak aangepast aan het lijf van de bruid. We adviseren je om minimaal een half jaar voor de grote dag je trouwjurk te kopen. Dan is er op het moment dat de jurk binnenkomt, nog tijd om deze op maat voor je te maken. Meestal worden er zeker twee passessies ingepland. Iedere sessie zal zeker een uur tijd kosten. Dan worden de puntjes op de i gezet om de jurk helemaal op maat voor jou te maken. Tip: let op dat je bij de passessies je bruidsschoenen meeneemt, zodat de hoogte van de jurk klopt.

Een jurk op maat? Hoe lang duurt dat?

Vermaakkosten trouwjurk


Spreek bij aankoop van de jurk af met de winkel wat de vermaakkosten zijn om je jurk aan te laten passen. Wat deze kosten zijn, ligt heel erg aan wat er moet gebeuren aan de jurk. Wil je bijvoorbeeld andere mouwtjes en mag de roklengte korter, dan is dit meer werk dan slechts het innemen van de bandjes. Bespreek dit allemaal duidelijk op het moment dat je de jurk wil kopen, zodat je niet achteraf wordt geconfronteerd met een onverwachte rekening voor de vermaakkosten.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation