Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Do’s en don’ts bij trouwjurk uitkiezen

Je weet precies hoe de perfecte trouwdag eruit ziet en hebt alles al uitgezocht voor de grote dag, maar het vinden van een trouwjurk die in dat plaatje past lukt nog niet. Zelfs de vorm van de jurk heb je nog niet in je hoofd. Deze lijst met do’s en dont’s helpt je met het uitzoeken van een jurk die bij je past.

Do’s voor het vinden van de perfecte trouwjurk

• Probeer de look van je jurk te matchen met de uitstraling van je trouwlocatie. Houd je een traditionele ceremonie met een formele receptie, kies dan voor een klassieke en tijdloze jurk zoals een a-lijn of een baljurk. Als je buiten trouwt in een prachtige tuin kun je denken aan een strapless jurk gemaakt van licht materiaal. Als je op het strand trouwt, kies dan voor feestelijke bruidsschoenen of ga blootsvoets.

• Denk na over originele bruidsschoenen die iets extra’s toevoegen aan je look, zoals felgekleurde AllStars of leuke teenslippers als je trouwt in een warm seizoen. Gek op paardrijden of ben je boerin? Kies voor cowboylaarzen onder je jurk. Ga je in de winter trouwen? Kies voor lekkere fluffy snowboots.

• Houd niet vast aan tradities. Wil je geen traditionele witte trouwjurk? Kijk dan eens naar hele andere opties. Overleg met je hubby wat hij geschikt vindt als trouwjurk en wat misschien een beetje too much is.

• Kies de juiste kleur wit voor je huid, ongeacht welke stijl jurk je kiest.

• Laat je persoonlijkheid stralen door middel van bruidsaccessoires. Geef de traditionele bruidssluier een twist door een felle kleur toe te voegen of draag grote, opvallende oorbellen. Houd je stijl minimaal door te kiezen voor simpele parelsieraden en ingetogen oorbellen.

• Bekijk jurken met een open mind, vooral als het op de vorm aankomt. Probeer veel verschillende vormen aan – je weet immers nooit hoe een jurk je staat tenzij je ‘m aanpast.

• Koop de juiste bruidslingerie voor je gaat passen. Kies een kleur die dichtbij je huidskleur komt en overweeg body shaping lingerie als je voor een hele strakke jurk kiest.


Ga naar Trouwjurken ShoppenDon’ts bij het uitkiezen van jouw trouwjurk

• Laat je idee bij de perfecte jurk niet schieten omdat het niet helemaal bij de ceremonie past. Kies in plaats daarvan voor een jasje of een stola om de gewaagde sexy jurk iets te verhullen.

• Kleed je niet meer casual dan de gasten. Als je als dresscode black tie hebt gevraagd verwacht je formele kleding van je gasten. Wees het voorbeeld door te kiezen voor een jurk tot de grond en personaliseer de jurk met sieraden en accessoires.

• Draag geen lange sleep als je trouwt op het strand. Zand en fijne materialen gaan gewoon niet samen.

• Laat je sieraden niet de overhand nemen. Als je jurk al veel details heeft, kies dan voor ingetogen juwelen of zelfs alleen je verlovingsring.

Tekst: Sanne van Bortel


Bloemen accessoires voor de perfecte lentelook

Bloemenaccessoires: ze kunnen voor een subtiele finishing touch gebruikt worden of een helemaal over-de-top bloemenlook creëren. Een lentebruiloft vraagt gewoon om een fleurig thema en met deze accessoires rock jij die look! LEES MEER...

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation