Decoratie ideetjes voor de huwelijksvoltrekking

Hoe vaak herinneren gasten zich de aangeklede locatie bij de trouwceremonie? Niet erg vaak, want de decoratie blijft vaak sober. Er zijn echter veel manieren om de huwelijksceremonie nog meer op te fleuren! Sommige manieren zijn zelfs DIY. Check it out!

Huwelijksvoltrekking locatie versieren


Je hoort mensen wel eens zeggen “Dat was een dag met een gouden randje”. Dat betekent dat die dag heel speciaal was door een bepaalde gebeurtenis. Ook jouw bruiloft krijgt dat gouden randje – en je kan er zelf voor zorgen.

Creatief ermee omgaan


Wees creatief in het bedenken van de decoratie van je trouwlocatie. Tijdens de trouwceremonie blijft de zaal vaak wat kaal. Zie je die lege muur bij staat tijdens de ceremonie? Hang daar een groot canvas doek op met een prachtig, geschilderd frame. Zo staan jullie letterlijk in de picture.

Nog meer ideetjes


Een ander leuk idee is een canvas volplakken met papieren bloemen. Daar kan heel veel variantie in zitten. Grote of kleine bloemen, super kleurrijk of juist zachte, romantische kleuren. Als je verschillende soorten papier gebruikt, krijg je mooie gradaties in zwaarte van de papieren bloemen. Zo lijkt het net alsof je verschillende soorten bloemen hebt.

Slingers, ballonnen & bloemen


Het klinkt zo simpel: slingers en ballonnen. Misschien klinkt het zelfs een beetje zoals een kinderfeestje, maar dat hoeft echt niet zo te zijn! Slingers kunnen enorm chique zijn. Denk aan kleine draadjes vastgemaakt aan het plafond, waaraan je om de zoveel centimeter een papieren of echt roosje hebt vastgemaakt. Papieren decoratie gaat natuurlijk wel een stuk langer mee en is wellicht gemakkelijker om mee te knutselen.

Decor voor prachtige trouwfoto's


Ballonnen kan je met een touwtje vastmaken aan een zakje met een steentje, waardoor ze niet te hoog omhoog vliegen. Gebruik je geen helium? Hang dat de ballonnen aan het plafond zodat ze op een bepaalde hoogte hangen. Niemand zal dan nog zeggen dat de locatie van de trouwceremonie saai is!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation