De mooiste bruidstaarten met bloemen

Voor veel bruidjes is de bruidstaart een item dat ze moeten afvinken van de checklist, maar eigenlijk is dit een ideaal moment om creatief te worden. Bruidstaarten bestaan er in allerlei vormen en smaken en is bij uitstek geschikt om een bruidsthema in door te voeren. Versier ‘m bijvoorbeeld met bloemen!


Eetbare bloemen op de bruidstaart


Voor je verder nadenkt over de vormgeving van je bruidstaart, bedenk of je eetbare bloemen op de taart wil hebben. Eetbare bloemen zijn praktisch, want in tegenstelling tot verse bloemen kunnen ze langer bewaard worden en zijn ze gemakkelijker vorm te geven. Je kunt er immers alles van maken dat je wil. Echte bloemen zien er wel mooier uit dan eetbare bloemen van fondant of marsepein.


Match de taart met de trouwlocatie


Als je bezig bent met het ontwerp van de bruidstaart, houd dan ook de trouwlocatie in gedachten. Zal de taart in het zonlicht staan, buiten of achter het glas? Dan kan fondant hard en droog worden. Zorg dat de taart op een donkere plek staat en niet in direct zonlicht of vlakbij een warme lamp, of pas de gebruikte materialen en ingrediënten aan op de trouwlocatie. Ook qua sfeer en interieur kan je de bruidstaart mooi matchen. Denk ook aan de hoogte en grootte van de taart.

Bruidstaart decoreren


Een bruidstaart met bloemen is prachtig, maar je kunt nog zo veel meer doen om een taart te decoreren. Denk aan bepaalde soorten grassen of besjes en ander fruit. Trouw je op een boerderij? Maak dan gebruik van elementen die je op een boerderij weerziet, zoals hop of tarwe. Je hebt maar kleine dingen nodig om een taart al te decoreren zodat ‘ie matcht met de trouwlocatie. Zelfs klimop kan gebruikt worden, dat past mooi bij een kasteel waarvan één toren helemaal is bedekt met klimop. Je gasten zullen de passende details zeker waarderen!

Geschreven door Sanne van Bortel


Bloemen & bruidstaarten


Een goede taartdecoratie geeft de bruidstaart een extra dimensie. De taart is zo mooi, dat je ‘m eigenlijk niet wilt aansnijden. Bloemdecoraties op taarten zijn al heel lang intens populair, vooral op bruiloften. LEES MEER...
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation