Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

De beste tips voor de sluier van de bruid

Wil je je op en top de bruid voelen, dan is een sluier wel een bijzonder item. Het heeft iets speciaals, zo’n sluier die wordt opgetild. Het maakt je bruidsoutfit helemaal compleet en je voelt je een prinses.

Waar is een sluier voor?


Traditioneel word een sluier voor het gezicht gedragen, en tilt de bruidegom de sluier op na het ja-woord. Tegenwoordig is een sluier vooral een prachtig accessoire en zullen de meeste bruiden de sluier niet eens meer voor het gezicht dragen.

Welke lengte?


Sluiers zijn er in allerlei lengtes. Hoe langer, hoe imposanter. Maar denk ook even aan de praktische kant. Een lange sluier is, hoe bijzonder ook, eigenlijk niet heel handig. Een sluier van ellebooglengte is om die reden populair; dit type sluier van zo’n 75 cm sleept niet over de grond maar geeft wel het echte effect van een sluier. Probeer in de bruidszaak gewoon diverse lengtes uit en kijk waar jij je comfortabel bij voelt.

Hoe maak ik een sluier vast?


Als diadeem , met (schuif)spelden of met een kammetje: er zijn diverse manieren om de sluier vast te zetten. Wil je een sluier, bespreek dit direct met je kapster. Zij kan samen met jou kijken hoe de sluier vastgezet kan worden. Laat je overigens ook uitleggen hoe je de sluier los kunt maken, zonder je hele kapsel te ruineren. Zo kun je ’s avonds de sluier af doen, bijvoorbeeld als je lekker wilt dansen.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen


De bruidssluier


Het klinkt wellicht wat ouderwets, maar het staat zo ontzettend romantisch! Het is één van de oudste bruidskledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige Vivienne Westwood trouwjurk van Carry in de film van ‘ Sex and the City’. Traditioneel met een hele moderne twist. LEES MEER...
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation