Cupcakes op je bruiloft? Alternatief voor bruidstaart!

Wie wordt er niet gelukkig van een heerlijke cup cake? Een stukje hemel op aarde, in een schattige portie, helemaal van jou alleen. Een momentje om te genieten dat niemand je afpakt. Heerlijk!

Cup cakes in allerlei smaken


Bedenk het maar eens zo gek en je kan er een cup cake van maken. De cup cake is een minitaartje en lijkt op een muffin. Een cup cake wordt, anders dan een muffin, vaak vrolijk versierd en gedecoreerd met allerlei eetbare versiersels. Onder die prachtige decoratie zit de kern van de cup cake: een massa aan overheerlijke smaken die je zelf uit kan kiezen.


Houd je van chocolade of juist van een fruitig smaakje? Kies een smaak dat de basis zal vormen van jouw cup cake en begin met decoreren. Niet stiekem teveel snoepen onder het versieren van je minitaartjes!

Cup cakes met verschillende looks


We hadden het hierboven al over de decoratie van cup cakes. Deze schattige minitaartjes kan je op vrijwel allerlei manieren decoreren. De basis voor een goede decoratie is vaak glazuur, wat ook weer in allerlei kleuren te krijgen is.


Glazuur is namelijk plakkerig wanneer het nog niet opgedroogd is, dus dan kan je er gemakkelijk figuurtjes aan plakken of bijvoorbeeld strepen trekken in het glazuur met een cocktailprikkertje. Ook voor jouw bruiloft zijn cup cakes heel handig, als aanvulling of zelfs als vervanging van de bruidstaart. Voor ieder wat wils!

Cup cakes: veel keuze & zeer decoratief!


Een tafel vol met kleine replica’s van de bruidstaart of juist heel andere versies van heerlijke zoetigheden staat hartstikke gezellig. Ook een leuk idee: laat de aanwezige kinderen op jouw bruiloft onder begeleiding zelf cup cakes maken en zet deze op een tafel in het midden van de zaal. Zo kunnen alle gasten de creaties van de kinderen bewonderen en de kinderen hebben wat leuks te doen en natuurlijk iets lekkers te snoepen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation