Bruiloft linten: de beste decoratie tips!

Linten zijn helemaal hip én niet duur! Wil je jullie bruiloftslocatie op allerlei manieren oppimpen met mooie linten? In dit artikel doe je inspiratie op.

Linten slinger maken


Een slinger van linten maak je heel eenvoudig zelf en het ziet er super feestelijk uit. Het grote voordeel hiervan is dat je de kleuren van jullie bruiloft precies kunt afstemmen op de slinger. Verzamel in de kleuren van je keuze stofjes. Dat kan stof zijn van oude kleren of lapjes, maar je kunt ook naar de markt gaan voor een aantal lappen stof. Scheur reepjes in de gewenste lengte en knoop ze simpelweg aan een touw. Wissel af met kleuren of patronen voor een vrolijk resultaat. Heb je veel slingers nodig, vraag dan vriendinnen om je te helpen.

Decoratie altaar met linten


Een altaar versier je eenvoudig met linten. Knoop de linten aan een touw en bevestig dit touw aan beide zijden aan het altaar. Het beste resultaat krijg je als je de linten wat langer laat, zodat ze mooi omlaag hangen langs het altaar.

Antennelintjes op je bruiloft


Wil je alle auto’s die in jullie trouwstoet meerijden versieren met een antennelintje? Ook dat kun je eenvoudig zelf regelen. Koop tule in bijvoorbeeld wit en knoop er leuke strikjes van. Of gebruik wit (satijnen) lint voor een chique look.

Bruidsboeket linten


Een bruidsboeket met linten geeft een extra romantische touch aan het boeket. Roze linten aan een wit boeket zorgen voor wat contrast. Je kunt ook kiezen voor linten aan het boeket met een speciale gedachte in je achterhoofd: heb je een stukje stof wat je dierbaar is, bijvoorbeeld omdat het van een kledingstuk van je oma of moeder is? Dan kun je daar ook linten van maken. Zo draag je symbolisch een dierbare met je mee.

Stoel versieren met lint


Een simpele witte of  houten stoel pimp je in een handomdraai met een bundeltje linten! Span ze van links naar rechts over de rugleuning, of laat ze vanuit de bovenzijde van de stoel juist naar beneden hangen. Speel met kleuren die terugkomen in de rest van de versiering voor een mooi totaalplaatje.


Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation