Bruidstaart proeven? Veelgestelde vragen & antwoorden

Het proeven van de bruidstaart is natuurlijk een essentieel onderdeel van de bruiloftsvoorbereiding en mag absoluut niet worden overgeslagen. Tijdens de proeverij zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, maar ook voor die tijd ben je al bezig geweest met de bruidstaart. We vertellen je hoe het uitzoeken en proeven van de taart precies gaat!

Bruidstaart proeven

Voordat je gaat bruidstaart proeven


Al voordat er überhaupt een proeverij plaatsvindt moet de bakker een idee hebben van de smaken die jullie lekker vinden en de stijl waarin de taart moet worden gemaakt. Je hebt als het goed is al een bakker benaderd via de mail, telefonisch of persoonlijk. De bakker heeft op zijn beurt een beetje huiswerk meegegeven aan jullie. Vragen zoals welke smaken jullie lekker vinden, hoeveel lagen de taart moet hebben en welk ontwerp jullie mooi vinden komen onder andere aan bod. Ook stuurt de bakker veel voorbeelden van al eerder gemaakte taarten of andere opties. Als je deze vragen kunt beantwoorden en een (foto van) de trouwkaart en het boeket meeneemt naar de bakker, kan de proeverij beginnen.

Bruidstaart proeven tijdsduur

Tijdens de proeverij


De bruidstaart proeven doe je over het algemeen niet met een grote club mensen, dit is iets voor het bruidspaar alleen. In overleg met de bakker kan je ongetwijfeld meer mensen meevragen, check dit wel even van tevoren. Afhankelijk van de voorkeuren die jullie al eerder hebben doorgegeven (denk aan het huiswerk van de bakker) heeft de bakker een aantal stukjes taart klaargemaakt. Meestal zijn dit er drie tot vijf. Vaak krijg je een kopje koffie of thee aangeboden. Tijdens het proeven kan je een ‘lookbook’ bekijken met veel taarten. Sommige bakkers hebben ook dummies in de winkel staan. Na het proeven worden jullie persoonlijke wensen besproken en wordt er een schets gemaakt van de uiteindelijke bruidstaart.

Bruidstaart proeven

Wat kost een bruidstaartproeverij?


Voor de proeverij van de bruidstaart hoef je (meestal) niet apart te betalen. Je hebt vaak al afgesproken dat je met de bakker in zee gaat voordat de proeverij plaatsvindt. De kosten van een proeverij zitten inbegrepen in de totaalprijs van de bruidstaart. Dat mag ook wel, want een bruidstaart is niet goedkoop - reken gerust op een paar honderd euro. Om misverstanden te voorkomen, kan je het altijd even vragen aan de bakker met wie je gaat samenwerken. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation