Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bij een goed huwelijk horen groene planten

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een gelukkig huwelijk een huis vol met groene planten hebben. Oké, tjokvol is misschien een beetje overdreven, maar hoe meer gezonde planten je in huis hebt, hoe gelukkiger je bent met je huwelijk.

Groene omgeving zorgt voor geluk

Mensen met veel groen in huis voelen zich gelukkiger. Dat beperkt zich niet alleen tot het huwelijk; door een gezonde leefomgeving voelen mensen zich in het algemeen stukken beter. Dat komt door de voorwaarden waaraan een goede leefomgeving voor planten vaak aan moet voldoen, zoals voldoende lichtinval. Met andere woorden: een gezonde omgeving voor huiskamerplanten is ook een gezonde omgeving voor ons.

Planten verzorgen werkt kalmerend

Een andere reden waardoor ons huwelijk beter werkt wanneer we veel planten in huis hebben is dat we ons goed voelen wanneer we voor iets zorgen en het, grof gezegd, niet dood gaat. Het verzorgen van planten werkt erg rustgevend. Dat helpt weer bij het verwerken van frustraties. Mocht je het gevoel hebben dat je even moet kalmeren, pak dan je gietertje en besteed wat aandacht aan je huisplanten.

Gemakkelijke huiskamerplanten

Niet iedereen heeft groene vingers en sommigen van ons lijken over een speciaal talent te bezitten om zelfs nepplanten nog te laten overlijden. Gelukkig bestaan er (echte) planten die het liefst zo min mogelijk aandacht krijgen en die dus ideaal zijn voor de minder goede tuinmannen en –vrouwen onder ons.

Lees ook Jullie eigen, romantische huwelijksboom

Kijk bijvoorbeeld eens naar:


• De sanseveria. Ook wel vrouwentong genoemd. Een super stevige plant die zorgt voor een schone lucht in je huis. De aarde kan kurkdroog worden voordat deze plant een klein beetje water nodig heeft.


• De rubberplant. Deze plant kan heel groot worden zonder dat je er aandacht aan schenkt. Zon, schaduw, de plant vindt alles prima. Heel af en toe een slokje water en deze plant zal het geweldig doen in je huis.


• De jadeplant. Deze plant brengt volgens vele culturen geluk. Zet ‘m in de volle zon en geef af en toe een beetje water.


• Aloë-vera. Niet alleen een vrolijke plant voor in huis, maar ook erg nuttig. Als je bent verbrand in de zon, snijd je een blad af en smeer je het gelachtige sap op de zonnebrand. Verkoelt direct!

• Kwartjesplant. Met deze plant kan je perfect de donkere plekjes in je huis opfleuren, want van zonlicht houdt deze plant niet echt. Hangen de blaadjes slap? Dan even een beetje water en de plant zal binnen een mum van tijd weer opbloeien.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation