Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Belangrijke tips bij een trouwjurk kopen

De trouwjurk is één van de belangrijkste onderwerpen van je bruiloft, maar soms had je het achteraf toch iets anders willen aanpakken. Dat weet je van tevoren natuurlijk niet, dus daarom hebben wij essentiële tips voor je wanneer je een trouwjurk gaat kopen!

trouwjurk_trouwen_bruidsjurken

Passen van de trouwjurk


Hoe pas je een trouwjurk? Je moet erin passen zonder al te veel moeite en hij moet comfortabel zitten terwijl je er tegelijkertijd oogverblindend eruit ziet. Voor de spiegel zit ‘ie mooi, maar hoe zit de jurk als je ermee gaat zitten? Er zijn regelmatig momenten op je bruiloft dat je even zit en het is niet de bedoeling dat je jurk dan omhoog kruipt of juist bij het opstaan omlaag zakt. Een kleine moeite die veel stress voorkomt op je trouwdag! Test ook goed je bewegingsvrijheid bij sommige modellen trouwjurken. Een ‘off-shoulder’ model trouwjurk is prachtig, maar de mogelijkheid bestaat dat je je armen niet goed omhoog kan bewegen. Dit kan belemmerend zijn bij bijvoorbeeld dansen. Ben je van plan om gewicht te verliezen voor de grote dag? Laat dan zo laat mogelijk nog eens je jurk innemen. Het zou jammer zijn als de jurk te los zit op je bruiloft. Ook te strak is niet fijn, bedenk of het warm weer wordt op je bruiloft. Een net iets te strakke jurk kan er dan voor zorgen dat je niet goed kan ademen.

trouwjurk_kwaliteit_trouwen

Kwaliteit van de trouwjurk


Een mooie trouwjurk is niet per se de duurste trouwjurk, maar kwaliteit speelt wel een grote rol. Je trouwt maar één keer en dan wil je niet op foto’s terugzien dat de kwaliteit van de stof niet van erg goede kwaliteit is. Koop een jurk waar je écht verliefd op bent. Laat de jurk reinigen bij een professionele zaak vlak voor de grote dag, dat geeft de jurk echt een boost. Neem tenslotte voldoende tijd om bruidsjurken te shoppen. Acht maanden lijkt veel tijd, maar veel winkels hebben levertijden van een half jaar en een afspraak maken duurt ook vaak enkele weken.

trouwjurk_bruidsjurk_bruidsaccessoires

Accessoires trouwjurk


Bruidsaccessoires zoals kettinkjes kunnen op zichzelf erg mooi zijn, maar in combinatie met de jurk kan het best vloeken. Even passen dus! Match ook je schoenen met je jurk en dan niet alleen je hakken. Als je in de avond wil dansen is het fijn om platte schoenen te hebben die je kan dragen zonder dat je bijvoorbeeld over je jurk struikelt. Onze laatste tip: ga voor de volledige ervaring. Shop niet online zodat je een goedkopere jurk kan uitzoeken, want het echte trouwjurken winkelen met vriendinnen is een ervaring die je niet opnieuw kan meemaken. Succes en enjoy!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation