Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Zeist

Gemeente Zeist
Het Rond 1
3701 HS Zeist

Trouwen in Zeist

Wanneer u deze pagina leest heeft u waarschijnlijk besloten officieel met uw partner verder door het leven te willen gaan. Dit is het begin van een spannende tijd waarin u samen veel beslissingen zult nemen. Zo zijn er tal van vragen die boven komen drijven.

Doen we een kerkelijk of een burgerlijk huwelijk? Trouwen we stiekem in Vegas of houden we juist een groots feest in het mooie Zeist? Moet daar niet een receptie met champagne aan vooraf gaan?  Misschien is het dan verstandiger een weddingplanner in te huren? Maar waar houden we het?

Deze pagina is bij het doorhakken van al dit soort knopen een handig hulpmiddel.

Zo kunt u in de gemeente Zeist maar liefst uit elf trouwlocaties kiezen. Van het gerestaureerde Slot Zeist met prachtige stijlzalen, tot de intieme ‘oude’ trouwzaal in het gemeentehuis.

Ook biedt Zeist tal van fotogenieke plekken voor uw bruidsreportage. Wat dacht u van een foto van u samen in het wijds glooiend landschap van de Dieptetuin nabij de Boulevard? Of bij de rododendrons in het Walkartpark en de tuinen van Slot Zeist? Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden.

Hoe uw dag er dan ook uitziet, ik wens u bij het organiseren, op de dag zelf en in uw verdere leven samen heel veel plezier en geluk toe.

Joyce Langenacker
Burgemeester van de gemeente Zeist

Trouwen in een locatie die u zelf kiest

U kunt ook (vanaf 1 januari 2017) zelf een trouwlocatie kiezen, bijvoorbeeld het café om de hoek, thuis of een feestzaal. Een éénmalige trouwlocatie regelt u minimaal 3 maanden van te voren. Uw trouwlocatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

Gemeente moet de trouwlocatie eerst goedkeuren.
Trouwlocatie moet in de gemeente Zeist zijn.
Eigenaar van de trouwlocatie moet akkoord zijn.

Neem contact op met een ambtenaar van de burgerlijke stand als u zelf een locatie wilt kiezen. U belt hiervoor met telefoonnummer 14 030. Neem contact op met de trouwlocatie om de gewenste datum te reserveren voordat u in ondertrouw gaat.

Trouwlocaties in Zeist

Trouwzaal gemeentehuis

Het gemeentehuis als trouwlocatie biedt u de mogelijkheid om in een historische omgeving uw huwelijksdag een extra dimensie te geven.

Toegankelijkheid en parkeren

Het gemeentehuis en de trouwzaal zijn rolstoeltoegankelijk. De stoet (bruidsauto en 5 volgauto's) mag worden geparkeerd op het plein voor het gemeentehuis. De overige gasten kunnen in de directe omgeving parkeren. De plechtigheid neemt circa 30 minuten in beslag en u wordt verzocht om 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Het is niet toegestaan om na afloop met rijst, confetti of bloemen te strooien. Komt u met een koets en paard, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de paardenmest. Dieren mogen het gemeentehuis niet in, met uitzondering van blinden-geleidenhonden.

Regelen

Voor het reserveren van de trouwzaal kunt u contact opnemen met telefoonnummer 14 030.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Zeist.

Beauforthuis

Trouwen in een oud kerkje, middenin het bos. Het Beauforthuis is gevestigd in het oude NH-kerkje in Austerlitz. Buiten trouwen behoort ook tot de mogelijkheden.

Evangelische broedergemeente

In de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente kunt u zowel een kerkelijk huwelijk als een burgerlijke huwelijk sluiten. Beide gebeurtenissen is ook mogelijk.

De Hoefslag

De Hoefslag is landelijk gelegen met een schitterend uitzicht op de lommerrijke bosrand van Bosch en Duin. Trouwen in het prieeltje in de tuin of in de serre behoort ook tot de mogelijkheden.

Ernst Sillem Hoeve

U kunt trouwen in het stijlvolle koetshuis van de Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder.

Hotel theater Figi

Hotel theater Figi heeft een grote diversiteit aan zalen en faciliteiten in het centrum van Zeist.

Hotel Oud London

Hotel Oud London is gelegen midden in de historische bossen rond Zeist. Stijlvolle traditie wordt gecombineerd met modern comfort.

Kasteel Kerckebosch

Kasteel Kerckebosch in een middeleeuws kasteel gelegen midden in de bossen van de gemeente Zeist.

Mooi Zeist Indonesisch Restaurant

Indonesisch restaurant Mooi Zeist is een unieke locatie met een geweldige atmosfeer.

Slot Zeist

Slot Zeist is een sprookjesachtige locatie. In de Willemszaal vindt het officiële gedeelte van het huwelijk plaats.

Villa Pavia

Villa Pavia is een een woon- en zorgvoorziening voor ouderen. U kunt van de salon, de serre en/of het terras gebruik maken voor uw huwelijk. U moet een band hebben met het landhuis (Zeistenaar, familielid bewoner of via meisjesinternaat, RTV-Utrecht).

Een eerste kennismaking…..

“Onze babsen” zo noemen wij hen bij het Bureau Burgerlijke Stand. Het is bijna een soort koosnaam voor de buitengewone ambtenaren burgerlijke stand. Wij stellen hen graag aan u voor.
Aan u de keuze door wie op deze belangrijke dag in de echt wil worden verbonden. Als u geen voorkeur hebt voor een ambtenaar van de burgerlijke stand, krijgt u er een toegewezen door het bureau burgerlijke stand.

Melden huwelijk of partnerschap

Het melden van uw huwelijk of partnerschap regelt u online of schriftelijk door beiden het formulier in te vullen en te ondertekenen. Dit moet minimaal 2 weken voorafgaand aan de datum huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Uw persoonsgegevens moeten volledig zijn opgenomen in de basisregistratie personen (BRP) van uw woongemeente. Als u in Nederland bent geboren en daar altijd heeft gewoond is dat zeer waarschijnlijk het geval. Bent u in het buitenland geboren en/of heeft in het buitenland gewoond? Dan moet u misschien nog documenten overleggen, zoals bijvoorbeeld een geboorteakte, ongehuwdheidsverklaring, overlijdensakte of huwelijksakte met echtscheidingsdocumenten. U kunt ons hiervoor bellen via telefoonnummer 14 030.

Na ontvangst van uw melding controleert de ambtenaar van de burgerlijke stand binnen 3 weken uw gegevens en stelt vast of u aan de wettelijke voorwaarden voldoet.

Online melding

U logt beiden in met uw eigen DigiD. Heeft 1 partner geen DigiD? Vul voor hem of haar het schriftelijk formulier (zie hieronder) in, deze kunt u vervolgens uploaden in de online melding.

Let op: u kunt pas een melding voorgenomen huwelijk doorgeven als u een locatie en datum heeft vastgelegd.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Let op: hieronder staan de kosten die u aan de gemeente betaalt, de zogenaamde leges. Hier zitten de kosten voor de trouwlocatie niet bij, neem daarvoor contact op met de betreffende trouwlocatie. 

Trouwen op algemeen erkende feestdagen is niet mogelijk.

Dag en locatie - Kosten 2024 (tussen 9.00 en 17.00 uur) - Kosten 2024 (na 17.00 uur)
Maandag t/m vrijdag vaste trouwlocatie € 651,35 € 814,20
Zaterdag vaste trouwlocatie € 742,30 € 927,90
Zondag vaste trouwlocatie € 960,- niet mogelijk
Maandag t/m vrijdag trouwlocatie eigen keuze € 977,05 € 1.221,30
Zaterdag trouwlocatie eigen keuze € 1.113,45 € 1.391,85
Zondag trouwlocatie eigen keuze € 1.440,- niet mogelijk

Gebruik trouwzaal

Dag - Kosten 2024 - Kosten 2024 (na 17.00 uur)
Maandag t/m vrijdag (tussen 9.00 en 17.00 uur) € 272,75 € 373,10
Zaterdag en zondag € 373,10 niet mogelijk

Gratis of eenvoudig trouwen of partnerschap

Ceremonie - Dag - Kosten 2024
Gratis    Maandagochtend 10.30 of 11.00 uur gratis
Eenvoudig    Woensdagochtend 10.30 of 11.00 uur € 285,75

Eventuele benodigdheden huwelijk of partnerschap
Type - Kosten 2024
Uittreksel register Burgerlijke Stand € 16,60
Verklaring van huwelijksbevoegdheid € 29,-
Trouwboekje of partnerschapsboekje (of duplicaat) € 45,05
Getuige verzorgd door de gemeente (per kwartier) € 22,90

Omzetten partnerschap naar huwelijk

Dag - Locatie - Kosten 2024 (tussen 9.00 en 17.00 uur) - Kosten 2024 (na 17.00 uur)
Maandag t/m vrijdag spreekkamer € 113,55 niet mogelijk
Maandag t/m vrijdag trouwlocatie € 651,35 € 814,20
Zaterdag    trouwlocatie € 742,30 € 927,90
Zondag tussen 12.00 en 17.00 uur trouwlocatie € 960,- niet mogelijk

Gratis of eenvoudig trouwen of partnerschap

Let op: voor een gratis ceremonie is de wachttijd ongeveer 5 maanden. Informatie over beschikbare data en tijden kunt u niet telefonisch opvragen. Als u het aanvraagformulier invult, nemen wij contact met u op.

Gratis

U kunt gratis trouwen op maandagochtend om 10.30 en om 11.00 uur als één van de twee toekomstig partners een inwoner is van de gemeente Zeist.

De ambtenaar burgerlijke stand beperkt zich tot de wettelijke formaliteiten. Er is dus geen sprake van een persoonlijke toespraak (duur van de ceremonie is maximaal 10 minuten).
Het huwelijk wordt voltrokken in een spreekkamer op het gemeentehuis.
Het gezelschap mag uit maximaal 6 personen (inclusief bruidspaar en getuigen) bestaan.

Eenvoudig

U kunt eenvoudig trouwen op woensdagochtend om 10.30 en om 11.00 uur tegen een lager tarief (zie kosten).

De ambtenaar burgerlijke stand beperkt zich tot de wettelijke formaliteiten. Er is dus geen sprake van een persoonlijke toespraak (duur van de ceremonie is maximaal 10 minuten).
Het huwelijk wordt voltrokken in een spreekkamer op het gemeentehuis.
Het gezelschap bestaat uit maximaal 6 personen (inclusief bruidspaar en getuigen).

Meer informatie over het aangaan van huwelijk en partnerschapregistratie kijk op www.zeist.nl of via telefoonnummer 14 030

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation