Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Woudenberg

Gemeente Woudenberg
Parklaan 1
3931KK Woudenberg

Trouwen in Woudenberg

Daar kunnen we jullie alles over vertellen. Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap! We wensen je veel plezier toe in de voorbereidingen. Via deze pagina informeren we jullie hoe trouwen in de gemeente Woudenberg in zijn werk gaat.

Waar kunnen jullie trouwen?

Woudenberg heeft één standaard trouwlocatie, namelijk de trouwzaal van het gemeentehuis. Wilt u op een andere locatie trouwen?  Neemt u dan contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14033. Zo’n locatie moet wel aan een aantal eisen voldoen:

Er moet een overdekte ruimte zijn, waaronder jullie de huwelijksakte      kunnen tekenen. Buiten trouwen kan ook, mits er een overdekte plek is  ingericht voor deze ondertekening.
De ruimte moet toegankelijk zijn voor publiek, want iedereen moet kunnen komen kijken.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Woudenberg.

Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar sluit het huwelijk of geregistreerde partnerschap. In Woudenberg is het mogelijk om een voorkeur uit te spreken voor een trouwambtenaar,  de gemeente houdt daar zoveel mogelijk rekening mee. Bent u benieuwd wie onze trouwambtenaren zijn en hoe u met hen kunt kennismaken?  Zij stellen zich graag aan u voor.

Maak kennis met de trouwambtenaren

Wanneer trouwen?

Op maandag tot en met vrijdag kunt u om 10.30 uur, 11:30 uur, 12:30 uur, 13:30 uur, 14:30 uur en 15.30 uur trouwen in de trouwzaal op het gemeentehuis. Op zaterdag kunt u om 10.30 uur of om 11.30 uur trouwen.

De trouwzaal biedt (zit)plaats(en) aan maximaal 50 personen.
Mocht u hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via 14 033.
Voor mindervaliden is er een lift aanwezig.

Melding voorgenomen huwelijk

Als u een huwelijk heeft gereserveerd, ontvangt u, naast de bevestiging, ook de benodigde formulieren voor de huwelijksaangifte. Er wordt van de huwelijksaangifte geen akte meer opgemaakt. Na controle van de ingevulde formulieren is de huwelijksaangifte afgehandeld.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit en/of  bent u in het buitenland geboren, neem dan contact op met de gemeente. Soms moet u dan, naast de formulieren voor de huwelijksaangifte, ook andere documenten inleveren, zoals bijvoorbeeld uw geboorteakte of een bewijs van uw burgerlijke staat.

Muziek tijdens de huwelijksvoltrekking

Er kan tijdens de plechtigheid muziek gedraaid worden. Bijvoorbeeld bij binnenkomst, tijdens het ondertekenen van de akte en/of bij het verlaten van de trouwzaal. Lever de cd uiterlijk een week van te voren in bij de Servicebalie. Vermeldt op de cd uw naam, de datum en het tijdstip van uw huwelijk en welk nummer er op welk tijdstip gedraaid moet worden.

Strooien

Helaas is strooien met rijst, rozenblaadjes of confetti e.d. in of rond het gemeentehuis niet toegestaan.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijk / geregistreerd partnerschap op maandagochtend (alleen om 08:30 uur of 09:00 uur) Gratis
Huwelijk / geregistreerd partnerschap op maandagochtend om 9.30 uur € 169,00
Huwelijk / geregistreerd partnerschap normaal tarief € 324,00
Huwelijk / geregistreerd partnerschap op locatie € 261,00
Huwelijk / geregistreerd partnerschap op zaterdag  € 489,00
Huwelijk / geregistreerd partnerschap op locatie op zaterdag € 369,00
Trouwboekje € 27,00
Trouwambtenaar elders in dienst € 89,10
Het tarief voor het inhuren van een gemeenteambtenaar als getuige bedraagt, per ambtenaar € 28,30
Annuleren huwelijksdatum € 78,90

Gratis trouwen

Op maandag om 8.30 uur en om 9.00 uur is een huwelijksvoltrekking gratis. Het huwelijk vindt dan plaats in een vergaderruimte en niet in de trouwzaal van het gemeentehuis. Alleen de getuigen mogen bij het huwelijk aanwezig zijn en er is geen toespraak. Tenminste één persoon van het aanstaande bruidspaar dient ingeschreven te zijn in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Woudenberg.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation