Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Wormerland

Gemeente Wormerland
Koetserstraat 3
1531 NX Wormerland

Trouwen in Wormerland

Hey aanstaande bruidsparen!

Gefeliciteerd met jullie verloving! Het is nu tijd om te beginnen met het plannen van jullie grote dag. En waar beter te beginnen dan met het kiezen van een trouwlocatie? Als jullie op zoek zijn naar een romantische en intieme plek om te trouwen, dan is de gemeente Wormerland misschien wel de perfecte keuze voor jullie!

Wormerland is een prachtige gemeente in Noord-Holland met pittoreske dorpjes en adembenemende landschappen. Het is de ideale plek voor een romantische bruiloft met een knusse sfeer. Of jullie nu dromen van een buitenbruiloft in een rustiek landschap of een intieme ceremonie in een historische setting, Wormerland heeft alles wat jullie nodig hebben voor de perfecte bruiloft.

De gemeente Wormerland biedt diverse locaties aan waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven, zowel binnen als buiten. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld trouwen in een sfeervolle boerderij, een prachtig landhuis, een romantisch kasteel of zelfs op een schip! Er zijn genoeg opties om jullie droombruiloft te realiseren. Bekijk hier alle trouwlocaties in Wormerland. 

Het beste van trouwen in Wormerland is dat jullie niet alleen een mooie locatie krijgen, maar ook een fantastisch team van professionals die jullie dag tot in de puntjes verzorgen. Van het regelen van de trouwambtenaar tot het inrichten van de locatie, alles wordt tot in de details geregeld. Zo kunnen jullie ontspannen en genieten van jullie speciale dag zonder je zorgen te maken over de organisatie.

En laten we het niet vergeten, Wormerland biedt ook vele mogelijkheden voor een onvergetelijk feest na de ceremonie! Jullie kunnen kiezen uit diverse locaties om te feesten en te dansen, van romantische restaurants tot trendy bars en clubs. Zo kunnen jullie samen met jullie gasten de liefde vieren en de dag afsluiten met een knal!

Kortom, trouwen in de gemeente Wormerland is de perfecte keuze voor koppels die op zoek zijn naar een romantische en intieme bruiloft. Met tal van locaties om uit te kiezen en een professioneel team om jullie te helpen bij het plannen, wordt jullie grote dag onvergetelijk. Dus waar wachten jullie nog op? Boek nu jullie trouwlocatie in Wormerland en beleef de dag van jullie leven!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Trouwlocatie gemeentehuis Wormerland

Maandag t/m vrijdag 9.00–17.00 uur € 786,95
Maandag t/m vrijdag 17.00-24.00 uur € 909,60
Zaterdag 9.00-24.00 uur € 1032,20
Zondag en erkende christelijke feestdagen 9.00-24.00 uur € 1154,85

Externe trouwlocaties

Maandag t/m vrijdag 9.00–17.00 uur € 786,95
Maandag t/m vrijdag 17.00-24.00 uur € 909,60
Zaterdag 9.00-24.00 uur € 1032,20
Zondag en erkende christelijke feestdagen 9.00-24.00 uur € 1154,85

Let op; bij een externe trouwlocaties brengt de uitbater van de externe locatie apart kosten in rekening voor het gebruik van de zaal en/of andere faciliteiten. Hiervoor kunt u contact opnemen met de locatie.

Overig

Getuigen via de gemeente, per getuige € 92,00

Verzoek trouwambtenaar van andere gemeente

U kunt uw huwelijk of partnerschap laten voltrekken door een familielid of vriend. Deze persoon moet werkzaam zijn als BABS in een andere gemeente. Let op; de aanvraag moet uiterlijk 3 maanden voor de datum van de ceremonie in ons bezit zijn. Neemt u hierover contact op met onze afdeling Burgerzaken. € 255,50

Huwelijksboekje € 33,20
Sierschrift huwelijk/ partnerschap € 40,90
Sierschrift kind € 34,25
Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk € 61,30
Annulering of wijziging € 122,65

U kunt kosteloos trouwen op maandagochtend om 9.00 uur en 9.15 uur. Houdt u er a.u.b. rekening mee dat er een wachtlijst is voor kosteloos trouwen. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de Raadszaal van de gemeente Wormerland, is sober van aard en duurt 15 minuten. Bij de huwelijksvoltrekking mogen maximaal 10 personen (inclusief bruidspaar) aanwezig zijn. Er is geen gelegenheid voor toespraken en/of het uitgebreid feliciteren van het bruidspaar.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation