Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Weststellingwerf

Gemeente Weststellingwerf
Griffioenpark 1
8471 KR Weststellingwerf

Trouwen in Weststellingwerf

Trouwen in de gemeente Weststellingwerf is een absolute droom voor veel verloofde stellen! Deze prachtige gemeente is gelegen in de provincie Friesland en biedt een unieke en onvergetelijke trouwbeleving. De natuurrijke omgeving, de rust en de prachtige locaties zorgen voor een idyllische en romantische sfeer op jullie speciale dag.

Het trouwen in de gemeente Weststellingwerf is een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Het is niet voor niets dat veel stellen hiervoor kiezen! De gemeente biedt een breed scala aan locaties, van idyllische boerderijen tot moderne stadhuizen. Er is dus altijd een locatie die perfect bij jullie past. Het enige wat jullie hoeven te doen is het vinden van de juiste locatie en vervolgens kun je jullie droom trouwdag creëren.

En het vinden van die droomlocatie, dat doe je hier! Kijk maar eens tussen de mooiste trouwlocaties van Weststellingwerf. 

De gemeente Weststellingwerf heeft nog veel meer te bieden. De omgeving is prachtig en er zijn veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een traditionele boerderij of het bezoeken van een authentiek museum. Hier kun je jullie verloving verder vieren en nog meer leuke herinneringen opdoen. Leuk voor als je een nachtje blijft overnachten! 

Trouwen in de gemeente Westellingwerf is ook een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare trouwlocatie. Er zijn namelijk veel verschillende opties en er is altijd iets dat binnen jullie budget past. Of je nu op zoek bent naar een prachtige en elegante locatie of juist een meer casual en informele locatie, er is altijd een optie die bij jullie past. Bovendien is gratis trouwen natuurlijk ook een optie. 

Kortom, trouwen in de gemeente Weststellingwerf is een absolute aanrader voor verloofde stellen die op zoek zijn naar een onvergetelijke trouwbeleving. Dus waar wacht je nog op? Maak snel een afspraak en beleef jullie droom trouwdag in deze prachtige gemeente!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Werkdagen-Zaterdag

Gemeentehuis € 297,00 € 584,00
Vlechtmuseum € 430,00 € 852,00
Voltrekking in andere locatie * € 430,00 € 852,00
Wijzigen of annuleren datum € 49,05 € 49,05

* Naast deze kosten moet je eventueel een bedrag betalen aan de  beheerder/eigenaar van een eigen locatie.

* De trouwingang van het gemeentehuis is aan de Rozenstraat.

Getuigen van de gemeente (per persoon) € 49,05
Trouw-/partnerschapsboekje € 24,60
Eénmalige benoeming als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand € 123,00

Gratis trouwen

Het is mogelijk om op een zogenaamd 'kosteloos' tijdstip te trouwen. In de gemeente Weststellingwerf kan dat op dinsdagochtend, om 9.00 uur en om 9.30 uur. Dit is alleen de formele huwelijksvoltrekking, zonder toespraak. De voltrekking vindt plaats in een spreekkamer met twee getuigen. Voorwaarde is dat tenminste één van de partners in de gemeente Weststellingwerf staat ingeschreven in de Basisregistratie personen.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation