Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Waalwijk

Gemeente Waalwijk
Taxandriaweg 6
5141 PA Waalwijk

Trouwen in Waalwijk

Bijzonder en eigentijds

Heeft u trouwplannen? Dan is trouwen in Waalwijk, trouwen in een mooie en sfeervolle omgeving. De gemeente Waalwijk biedt meerdere mogelijkheden om te trouwen in een mooie ambiance. Trouwt u in het raadhuis van Waalwijk dan wordt u op feestelijke wijze door het carillon begroet als u per koets of auto het Raadhuisplein oprijdt. Niet alleen van buiten maar ook van binnen vormt het raadhuis een lieflijk decor voor ieder bruidspaar. De trouwzaal is eveneens een lust voor het oog en zal er zeker toe bijdragen dat uw trouwdag een dag wordt om nooit te vergeten.

Hier vindt u veel praktische informatie over alles wat met trouwen te maken heeft. Uiteraard staan naast deze informatie de medewerkers van de afdeling Publiekszaken van de gemeente Waalwijk klaar om u uitgebreid te informeren over de mogelijkheden die de gemeente Waalwijk biedt, telefoon (0416) 68 34 56, e-mail: info@waalwijk.nl.

Als u kiest voor trouwen in de gemeente Waalwijk, zult u zeker terugkijken op een geslaagde huwelijksdag!

De burgemeester van Waalwijk,
Sacha Ausems

Trouwlocaties

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Waalwijk.

U kunt bij ons trouwen of uw partnerschap laten registreren in de trouwzaal in het voormalig stadhuis. Het kan zijn dat er een evenement gepland is op het Raadhuisplein. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de geplande huwelijken en partnerschappen. Bij grote evenementen is de agenda van de trouwzaal niet beschikbaar (bijvoorbeeld bij de 80 van de Langstraat en het Huis van Sinterklaas). Wilt u trouwen of uw partnerschap laten registreren op een woensdag in de trouwzaal? Neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. Administratieve huwelijk en partnerschappen vinden plaats in het stadhuis, Taxandriaweg 6. 

Externe trouwlocatie

U kunt ook kiezen om te trouwen in het Fletcher Hotel Waalwijk of Atelier Winterdijk 30B. Informeer rechtstreeks bij de locaties naar bijkomende kosten en mogelijkheden zoals receptie, diner, feest enzovoort.

Eigen trouwlocatie

Vanwege de Corona maatregelen kunnen wij niet garanderen dat uw verzoek voor een eigen trouwlocatie wordt goedgekeurd. Volgens de huidige regels mogen er max. 30 personen aanwezig zijn bij een huwelijksvoltrekking. Van 5 tot 19 november 2020 is dit aantal maximaal 20 personen. De locatie moet natuurlijk ook voldoen aan de belangrijke 1,5 meter afstand maatregel.

Zit de trouwlocatie van uw wens er niet bij?

Dan kunt u een aanvraag doen om een locatie naar wens éénmalig tot trouwlocatie te laten benoemen. Deze locatie moet u zelf vooraf reserveren.

U moet deze aanvraag ten minste 4 maanden voor de huwelijksdatum indienen. Een medewerker van de gemeente zal de locatie bezichtigen en beoordelen of deze geschikt is als trouw locatie. Zo ja, dan volgt er een besluit waarbij de betreffende locatie voor één dag als trouw locatie wordt benoemd.

Melding van voorgenomen huwelijk

Wilt u in Waalwijk trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan, dan kunt u via de website de datum, tijd en locatie van het huwelijk of geregistreerd partnerschap reserveren.

Vervolgens krijgt u van de gemeente een bevestiging met o.a. een “melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap”. Dit formulier bezorgt u getekend bij de gemeente terug, per post of op afspraak. De “melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap” moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de datum van het huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn goedgekeurd.

Extra documenten

Soms moet u extra documenten overleggen. Bijvoorbeeld als u in het buitenland bent geboren, heeft gewoond of daar bent gescheiden. Of als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Neem dan ruim voor uw huwelijks- of partnerschapsdatum telefonisch contact met ons op.

Trouwambtenaren

Uw wensen op uw trouwdag worden niet alleen vervuld door het gebouw en de entourage. De trouwambtenaar speelt uiteraard eveneens een grote rol. In de gemeente Waalwijk houden zes ambtenaren zich bezig met het sluiten van huwelijken. Dat doen zij op hun eigen bijzondere en eigentijdse manier. De ambtenaren dragen een toga om de huwelijksvoltrekking extra cachet te geven. De ambtenaar neemt uiterlijk 14 dagen voor het huwelijk contact met u op om nadere afspraken te maken en om op deze manier een persoonlijke toespraak te kunnen voorbereiden. Tevens kunt u met de ambtenaar eventuele wensen bespreken. Wilt u meer informatie over onze trouwambtenaren kijk dan op onze website:
www.waalwijk.nl/trouwen

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur t/m 17.00 uur € 502,40
Maandag t/m vrijdag van 18.00 uur t/m 21.00 uur € 602,95
Maandag t/m vrijdag van 22.00 uur t/m 23.00 uur € 712,60
Zaterdag van 09.00 uur t/m 17.00 uur € 743,50
Zaterdag van 18.00 uur t/m 23.00 uur € 1.078,60
In een bijzonder huis ingevolge art. 64, Boek 1, van het Burgerlijk wetboek (bijv. bij ziekenhuis) € 502,40

Omzetting partnerschap in huwelijk tarief gelijk aan huwelijkstarieven
Administratief huwelijk maandag t/m donderdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur en vrijdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur. € 161,90

Trouwt u op een externe locatie, houdt u er dan rekening mee dat de locatiehouder u ook nog kosten kan rekenen.

Trouwen op zondag is alleen mogelijk in uitzonderlijke gevallen (terminale ziekte) en niet online te reserveren.

Overige   

Trouwboekje luxe € 39,15
Trouwboekje kunststof € 26,05
Per getuige van de gemeente € 32,55
Eigen trouwambtenaar € 72,35
Annuleren of verzetten korter dan vier weken voor het geplande tijdstip: 15% van de oorspronkelijke verschuldigde leges met een minimum van: € 39,60
Annuleren of verzetten tussen de vier en twaalf weken voor het geplande tijdstip: € 39,60
Voor het verzetten langer dan twaalf weken voor het geplande tijdstip zijn geen leges verschuldigd.
Eigen trouwambtenaar met beëdiging rechtbank € 169,55
Eigen trouw locatie € 193,85
Aanvraag van een ondernemer om een locatie te laten benoemen tot trouwlocatie voor 5 jaar € 582,15
     

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation