Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Vught

Gemeente Vught
Secr. van Rooijstraat 1
5261 EP Vught

Trouwen in Vught

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Wat een spannende tijd. Heb je al kriebels voor de grote dag? Je wilt natuurlijk dat alles perfect is, van de ceremonie tot het feest en alles wat ertussen zit. Maar waar moet je beginnen? Gelukkig hebben we goed nieuws voor je: trouwen in de gemeente Vught is een prachtige optie! En op deze website maak je de beste start die er maar mogelijk is. 

Trouwen in Vught betekent dat je kunt genieten van een betoverende omgeving, waar natuur en cultuur hand in hand gaan. De stad is vol met historische monumenten, schitterende parken en uitgestrekte bossen, perfect voor de achtergrond van jullie trouwfoto's. Bovendien is Vught een gastvrije en gezellige plaats, waar het personeel van de gemeente je met open armen zal ontvangen en zorg zal dragen voor een onvergetelijke ervaring.

Wat is er nog leuker dan trouwen in Vught? Er zijn prachtige trouwlocaties in Vught om in het huwelijksbootje te stappen (niet letterlijk, want de gemeente Vught heeft nauwelijks water) of je kunt kiezen voor een intieme ceremonie in het gemeentehuis. Ongeacht je keuze, de gemeente Vught zorgt ervoor dat jullie trouwdag precies is zoals je altijd hebt gedroomd.

Wat ook ontzettend fijn is, is dat de trouwlocaties in de gemeente Vught veel ervaring hebben met het organiseren van trouwerijen. Het personeel van de trouwlocatie zal samen met jullie werken aan jullie perfecte dag, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van deze speciale gebeurtenis. En het allerbelangrijkste: je kunt er zeker van zijn dat alles volgens de regels verloopt, zodat jullie de rest van jullie leven samen kunnen terugkijken op deze fantastische dag.

In conclusie, trouwen in de gemeente Vught betekent dat je een betoverende omgeving kunt verwachten, waar natuur en cultuur samenkomen. De ervaren en gastvrije mensen van de gemeente zorgen ervoor dat jullie trouwdag perfect is, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten. Dus waar wachten jullie nog op? Maak een afspraak en laat jullie dromen werkelijkheid worden!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Kosten 2024 ( onder voorbehoud)

U kunt in Vught gratis trouwen of uw partnerschap registreren op maandagochtend aan de balie van het gemeentekantoor.

Kosten voor trouwen of registreren partnerschap in Vught

Maandag tot en met vrijdag op het  Raadhuis van 10.00 - 22.00 uur € 538,90
Maandag tot en met vrijdag op een trouwlocatie in Vught van 10.00 - 22.00 uur € 538,90
Zaterdag op het Raadhuis van 10.00 - 22.00 uur € 754,90
Zaterdag op een trouwlocatie in Vught van  10.00 - 22.00 uur € 754,90
Zon- en feestdagen op het Raadhuis van 12.30 - 22.00 uur € 1.185,90
Zon- en feestdagen op een trouwlocatie van 12.30 - 22.00 uur € 916,95
Extra kosten trouwen op eigen locatie € 59,25
Kosten getuige van de gemeente € 38,10
Trouwboekje bij gratis trouwen of administratief huwelijk € 43,40
Huwelijkstoespraak trouwambtenaar vertalen naar Engels, Duits of Frans € 80,45
Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk, zonder ceremonie, geen trouwboekje € 64,55
Administratief huwelijk, op het gemeentekantoor, maandag van 09.30 - 12.00 uur en dinsdag tot en met donderdag van 09.00 - 12.00 uur, zonder ceremonie, geen trouwboekje € 134,45
Gratis trouwen of registreren van partnerschap op maandag om 09.00 of 09.15 uur, zonder ceremonie, geen trouwboekje gratis

Kosten voor het wijzigen of annuleren    

Annuleren trouwen of registreren partnerschap uiterlijk één maand voor de vastgelegde datum € 54
Annuleren trouwen of registreren partnerschap binnen één maand voor de vastgelegde datum € 86,80
Annuleren trouwen of registreren partnerschap na bezoek trouwambtenaar € 161,95
Wijzigen van de vastgelegde datum, tijd, locatie of getuige(n) € 27,50
Annuleren van gratis trouwen of registreren partnerschap € 54

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation