Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Velsen

Gemeente Velsen
Dudokplein 1
1971 EN Velsen

Trouwen in Velsen

Wauw, trouwen in de gemeente Velsen! Wat een fantastisch idee! Het is het begin van een nieuw avontuur samen met de liefde van je leven, en wat is er nu mooier dan dat in deze prachtige gemeente te vieren?

De gemeente Velsen is de perfecte plek voor stelletjes die op zoek zijn naar een onvergetelijke bruiloft. Of je nu houdt van de natuur, het strand of een meer traditionele omgeving, er is hier voor iedereen wat wils. De gemeente biedt een prachtige achtergrond voor jullie huwelijksfoto's, en je kunt er zeker van zijn dat jullie trouwerij nog jarenlang in herinnering blijft. Kijk maar eens tussen alle prachtige trouwlocaties in Velsen. 

En als je denkt dat het allemaal bij natuur en strand blijft, dan heb je het mis! De gemeente Velsen heeft ook een rijke historie en cultuur die je kunt ontdekken. Zorg dat je een overnachting boekt bij de bruiloft zodat je de volgende dag samen de vele monumenten en musea kunt bezoeken en leer over de geschiedenis van deze bijzondere gemeente.

Trouwen in de gemeente Velsen betekent niet alleen een prachtige trouwlocatie, maar ook veel mogelijkheden voor een onvergetelijk feest. Er zijn talloze restaurants, bars en cafés waar jullie samen kunnen genieten van heerlijk eten en drinken. Je kunt ook kiezen voor een leuke activiteit, zoals een boottocht over het IJmeer of een bezoek aan het pretpark voor een dag vol plezier en avontuur.

Samengevat, trouwen in de gemeente Velsen is een onvergetelijke ervaring die je zult koesteren voor de rest van je leven. Je zult genieten van de prachtige omgeving, de bijzondere bezienswaardigheden en de talloze mogelijkheden voor een onvergetelijk feest. Dus waar wacht je nog op? Maak nu een afspraak bij één van de trouwlocaties en begin aan jullie eigen avontuur!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Bescheiden ceremonie in het gemeentehuis Maandag t/m woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur. € 169,35
Ceremonie in het gemeentehuis Maandag t/m vrijdag om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. € 370,70
Ceremonie op een andere locatie maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur. Niet op feestdagen. € 838,45
Ceremonie op een andere locatie maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur. Niet op feestdagen. € 1.154,25
Ceremonie op een andere locatie zaterdag tussen 9.00 en 22.00 uur. Niet op feestdagen. € 1.298,55
Ceremonie op een andere locatie op feestdagen en andere dagen/tijdstippen. (bij goedkeuring). € 1.501,60

Overige kosten

Trouw-/partnerschapboekje (bij een kosteloos huwelijk) € 28,00
Duplicaat trouwboekje € 28,00
Afspelen van een CD tijdens de plechtigheid € 27,35
Verzoek buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente dan Velsen € 69,00
Afschrift Burgerlijke Stand € 15.70
Afschrift BRP t.b.v. huwelijk/registratie € 14,30
Wijziging datum c.q. tijdstip huwelijk/partnerschapsregistratie € 30,90
Omzetting partnerschap in een huwelijk € 71,20
Annulering vastgestelde datum huwelijk / partnerschapsregistratie € 95,85
Het beschikbaar stellen van een gemeentegetuige, per getuige € 27,35
Verklaring huwelijksbevoegdheid (indien nodig) € 25,75
Verzoek buitengewoon ambtenaar voor 1 dag € 201,60

Kosteloos trouwen

U kunt op maandagochtend om 9.00 en 9.15 uur gratis trouwen in het gemeentehuis van Velsen. U of uw partner moet wel in Velsen wonen. Alleen u en uw partner en de getuigen zijn hierbij aanwezig. Er wordt geen toespraak gehouden. U tekent alleen de trouwakte. De tijdsduur is maximaal 10 minuten. Ringen uitwisselen doet u na de plechtigheid.

Neem telefonisch contact op met burgerzaken wanneer u kosteloos wilt trouwen.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation