Trouwen in de Gemeente Veere

Gemeente Veere
Traverse 12
4357ET Veere

Trouwen in de gemeente Veere

Allereerst wil ik u alvast feliciteren met uw aanstaande huwelijk. Uw trouwdag belooft een van de mooiste dagen van uw leven te worden. Natuurlijk speelt de locatie geen onbelangrijke rol. Trouwen in de gemeente Veere staat gelijk aan diversiteit en authenticiteit. Veere is rijk aan unieke en romantische trouwlocaties. Een voorbeeld hiervan is het stadhuis van Veere. Dit historisch monument dat zowel van binnen als van buiten een indrukwekkende blikvanger is, heeft een grote renovatie ondergaan. De trouwzaal in het stadhuis van Veere ademt de ideale historische elegantie uit voor uw bruiloft. Het zonlicht schittert door de hoge gotische ramen en het statige vertrek herinnert aan de sfeer van weleer. Alle elementen voor een stralende dag zijn hier aanwezig. De klassieke houten vloer en de koperen kandelaars verhogen het ceremoniële karakter en helpen mee aan een onvergetelijke dag. Dit is slechts een voorbeeld van een van de vele bijzondere trouwlocaties. Ook wanneer u zelf een trouwlocatie op het oog heeft is dit in overleg vaak mogelijk.

Ik wens u een onvergetelijke trouwdag toe.

Rob van der Zwaag
Burgemeester van Veere

Voornemen

Dit was tot 1 september 2015 ondertrouw en heet nu melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Gaat u binnenkort trouwen? Gefeliciteerd met deze grote stap! Voordat dit feestelijke moment aanbreekt, doet u eerst een melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bij de gemeente. Dat mag in de gemeente waar u en uw partner gaan trouwen. Let op: vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar nadat u de melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt gedaan, kunt u trouwen.

Trouwlocaties

In de veelzijdige gemeente Veere vindt u veel mooie plekjes. Plekjes die zeer geschikt zijn om er de mooiste dag van uw leven te vieren: uw trouwdag. Rust, ruimte en natuur. Het zijn slechts een paar van de kwaliteiten van Walcheren. En wist u dat onze prachtige kustlijn met haar zandstranden de meeste zonuren van Nederland telt? Grote kans dus dat u hier een stralend huwelijksfeest beleeft!

Trouwen in stadhuis Veere

Een van de meest authentieke trouwlocaties in onze gemeente is het oude stadhuis van Veere. De tijd van Veere als bloeiende handelsstad is hier nog duidelijk voelbaar. Het stadhuis is zowel van binnen als van buiten een indrukwekkende blikvanger die niet voor niets tot historisch monument is uitgeroepen.

Bij een huwelijk in het Veerse stadhuis is er altijd een bode aanwezig. De bode zorgt ervoor dat de zaal netjes is, alles aanwezig is tijdens de ceremonie en dat de ceremonie volgens planning verloopt. Bovendien ontvangt hij of zij u en uw gasten. De trouwzaal op de eerste verdieping biedt plaatst aan maximaal 80 bezoekers. Daarnaast kunt u terecht in de Vierschaar. Dit is de oude rechtbank op de begane grond van het stadhuis. Hier is plaats voor 50 personen. In beide zalen kunt u uw eigen muziek laten afspelen.

Trouwen in gemeentehuis Domburg

Wilt u trouwen in een moderne trouwzaal op dé perfecte plek? Dan is het gemeentehuis van Domburg precies wat u zoekt. Hier trouwt u op een steenworp afstand van het levendige centrum van Domburg, vlakbij het strand. Bovendien bent u in dit hedendaagse gebouw verzekerd van een uitstekend verzorgde trouwceremonie voorzien van alle moderne gemakken die daarbij horen. Ook bij een huwelijk in het gemeentehuis van Domburg is altijd een bode aanwezig, behalve op maandagochtend tot 11.00 uur.

Zelf een trouwlocatie kiezen

Hebben u en uw partner elkaar tijdens een zomervakantie op Walcheren ontmoet? Dan heeft u misschien mooie herinneringen aan een bepaalde plek. Wat is er mooier dan daar uw trouwfeest te organiseren? Wilt u niet trouwen op een traditionele plek, maar zoekt u een unieke en persoonlijke locatie? Dan is er keuze te over in de gemeente Veere.

Kerk, kasteel of strandpaviljoen?

De diverse dorpjes binnen de gemeente Veere zijn rijk aan unieke, authentieke en romantische trouwlocaties. Binnen en buiten de dorpskernen treft u vele fotogenieke kerkjes en kastelen aan. De monumentale panden aan de Veerse haven spreken ook tot de verbeelding. Of gaat uw voorkeur uit naar een hotel of strandpaviljoen waar u vakantie heeft gevierd? Ook minder voor de hand liggende plekjes zijn wellicht beschikbaar als trouwlocatie.

Trouwen in de buitenlucht

Trouwen in de buitenlucht kan, maar daar horen wel een aantal spelregels bij. U kunt bijvoorbeeld trouwen op een terras, een veranda of in een tuin, als dit maar bij het aangewezen gebouw hoort. Een willekeurige plaats in het bos of op het strand voldoet daar niet aan. Wilt u weten of uw locatie geschikt is? Neem contact op met onze afdeling Dienstverlening via telefoonnummer (0118) 555 444, of per e-mail trouwen@veere.nl.

Hoe werkt het?

Kiest u voor een locatie naar keuze, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het reserveren van de betreffende locatie. De huur voor de locatie betaalt u rechtstreeks aan de verhuurder. U moet het huwelijk ook melden bij de gemeente Veere. Dit kan via de huwelijksApp. Voor de huwelijksvoltrekking of het geregistreerd partnerschap betaalt u hetzelfde tarief als in het stadhuis van Veere of het gemeentehuis van Domburg. Ook op een zelf gekozen trouwlocatie voltrekt een trouwambtenaar uw huwelijk. Om alles netjes te regelen legt u de gemaakte afspraken met de verhuurder vast in een 'overeenkomst trouwlocatie'. Deze wordt, na uw online reservering van de trouwdatum, per mail aan u toegestuurd.

Is uw trouwlocatie geschikt?

Heeft u een bijzondere trouwlocatie op het oog? Geef deze dan samen met de datum en het tijdstip van uw voorkeur aan ons door. Als u dit drie maanden voor de door u gekozen datum doet, kunnen we op tijd aangeven of de locatie geschikt is.  Na ontvangst van de 'overeenkomst trouwlocatie' controleren wij of de trouwlocatie inderdaad geschikt is. Als u de 'overeenkomst trouwlocatie' op tijd toestuurt (drie maanden voor de trouwdatum) dan kunnen wij op tijd laten weten of alles in orde is.

Tijden

Trouwen doet u het liefst op de dag en het tijdstip van uw voorkeur. In de gemeente Veere kunt u bijna altijd uw trouwceremonie houden. ’s Ochtends, ’s middag, ’s avonds, door de week of in het weekend. U kunt alle kanten op. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij:

maandag van 9.00 tot 21.00 uur
maandag gratis trouwen om 10.00 en 10.30 uur, eenvoudige ceremonie in het gemeentehuis in Domburg*
dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur
woensdag van 9.00 tot 21.00 uur
donderdag van 9.00 tot 21.00 uur
vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur

* Op maandagmorgen kunt u gratis trouwen met een eenvoudige ceremonie. U kunt maximaal 10 personen meenemen. Tijdens deze gratis trouwceremonie kan geen muziek gedraaid worden.

Met trouwen bedoelen we ook de registratie van een partnerschap.

Let op: u kunt niet trouwen op zondagen, christelijke en nationale feestdagen. De officiële trouwceremonie duurt ongeveer 30 minuten. U kunt dan ook een half uur over de betreffende locatie beschikken.

In 2021 kunt u op dinsdag 2, 9, 16, 23, 30 juli, 6, 13, 20, 27 augustus en 3 september niet in het stadhuis in Veere trouwen in verband met de historische markt.

Trouwambtenaren

In de gemeente Veere werken vijf trouwambtenaren.

Gratis huwelijk

In het gemeentehuis Domburg is trouwen of het registreren van uw partnerschap op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur gratis. U krijgt dan een eenvoudige ceremonie met een korte toespraak. U kunt maximaal tien gasten meenemen, u kunt geen muziek afspelen en er is geen bode aanwezig. Bij een maandagmorgenhuwelijk is er geen voorgesprek. In de trouwzaal moet u uw identiteitsbewijzen laten zien.

Tarieven 2020 ( onder voorbehoud)

maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur gratis
maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur € 516,00
maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur € 625,00
op zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur € 868,00

De kosten blijven hetzelfde als u een eigen ambtenaar (Babs) voor één dag aanvraagt. 

Ook blijven de kosten hetzelfde als er een bode assisteert bij een huwelijk op locatie.

Kosten getuigen van de gemeente

U kunt gebruik maken van getuigen van de gemeente. Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap zijn minimaal twee en maximaal vier getuigen nodig. De kosten per getuige zijn € 35,85.

Gratis trouwen

In het gemeentehuis Domburg is trouwen of het registreren van uw partnerschap op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur gratis. U krijgt dan een eenvoudige ceremonie met een korte toespraak. U kunt maximaal tien gasten meenemen, u kunt geen muziek afspelen en er is geen bode aanwezig. Bij een maandagmorgenhuwelijk is er geen voorgesprek. In de trouwzaal moet u uw identiteitsbewijzen laten zien..

  Contact

  Gemeente Veere
  Traverse 1
  4357 ET Domburg
  Tel: 0118 555433
  Website: veere.nl
  E-mail: gemeente@veere.nl

  Voor de Centrale Publieksbalie gelden de volgende openingstijden:

  Maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur
  Donderdag van 9.00 tot 20.00 uur
  Vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

  Copyright © 2022
  Webdesign door Pixel Creation