Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Veere

Gemeente Veere
Traverse 1
4357 ET Veere

Trouwen in de gemeente Veere

Allereerst wil ik u alvast feliciteren met uw aanstaande huwelijk. Uw trouwdag belooft een van de mooiste dagen van uw leven te worden. Natuurlijk speelt de locatie geen onbelangrijke rol. Trouwen in de gemeente Veere staat gelijk aan diversiteit en authenticiteit. Veere is rijk aan unieke en romantische trouwlocaties. Een voorbeeld hiervan is het stadhuis van Veere. Dit historisch monument dat zowel van binnen als van buiten een indrukwekkende blikvanger is, heeft een grote renovatie ondergaan. De trouwzaal in het stadhuis van Veere ademt de ideale historische elegantie uit voor uw bruiloft. Het zonlicht schittert door de hoge gotische ramen en het statige vertrek herinnert aan de sfeer van weleer. Alle elementen voor een stralende dag zijn hier aanwezig. De klassieke houten vloer en de koperen kandelaars verhogen het ceremoniële karakter en helpen mee aan een onvergetelijke dag. Dit is slechts een voorbeeld van een van de vele bijzondere trouwlocaties. Ook wanneer u zelf een trouwlocatie op het oog heeft is dit in overleg vaak mogelijk.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Veere.

Ik wens u een onvergetelijke trouwdag toe.

Rob van der Zwaag
Burgemeester van Veere

Melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (voorheen ondertrouw)

Gaat u binnenkort trouwen? Gefeliciteerd met deze grote stap!

Voordat dit feestelijke moment aanbreekt, doet u eerst een melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bij de gemeente. Dat mag in de gemeente waar u en uw partner gaan trouwen. Bij de gemeente Veere kunt u dit gemakkelijk digitaal doen via de HuwelijksApp. Deze opent u via de blauwe knop hieronder.

Direct online melding doen via de HuwelijksApp 

Let op: vanaf twee weken tot uiterlijk één jaar nadat u de melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt gedaan, kunt u trouwen.

Trouwlocaties

In de veelzijdige gemeente Veere vindt u veel mooie plekjes. Plekjes die zeer geschikt zijn om er de mooiste dag van uw leven te vieren: uw trouwdag. Rust, ruimte en natuur. Het zijn slechts een paar van de kwaliteiten van Walcheren. En wist u dat onze prachtige kustlijn met haar zandstranden de meeste zonuren van Nederland telt? Grote kans dus dat u hier een stralend huwelijksfeest beleeft!

Trouwen in stadhuis Veere

Een van de meest authentieke trouwlocaties in onze gemeente is het oude stadhuis van Veere. De tijd van Veere als bloeiende handelsstad is hier nog duidelijk voelbaar. Het stadhuis is zowel van binnen als van buiten een indrukwekkende blikvanger die niet voor niets tot historisch monument is uitgeroepen.

Bij een huwelijk in het Veerse stadhuis is er altijd een bode aanwezig. De bode zorgt ervoor dat de zaal netjes is, alles aanwezig is tijdens de ceremonie en dat de ceremonie volgens planning verloopt. Bovendien ontvangt hij of zij u en uw gasten. De trouwzaal op de eerste verdieping biedt plaatst aan maximaal 80 bezoekers. Daarnaast kunt u terecht in de Vierschaar. Dit is de oude rechtbank op de begane grond van het stadhuis. Hier is plaats voor 50 personen. In beide zalen kunt u uw eigen muziek laten afspelen.

Trouwen in gemeentehuis Domburg

U kunt kiezen voor het gemeentehuis in Domburg. U trouwt hier in de raadzaal of één van de andere beschikbare zalen. Kiest u voor het gemeentehuis van Domburg als uw trouwlocatie, dan is er altijd een bode aanwezig. De trouwzaal is op de begane grond en u kunt er uw eigen muziek laten afspelen.  

Zelf een trouwlocatie kiezen

Hebben u en uw partner elkaar tijdens een zomervakantie op Walcheren ontmoet? Dan heeft u misschien mooie herinneringen aan een bepaalde plek. Wat is er mooier dan daar uw trouwfeest te organiseren? Wilt u niet trouwen op een traditionele plek, maar zoekt u een unieke en persoonlijke locatie? Dan is er keuze te over in de gemeente Veere.

Kerk, kasteel of strandpaviljoen?

De diverse dorpjes binnen de gemeente Veere zijn rijk aan unieke, authentieke en romantische trouwlocaties. Binnen en buiten de dorpskernen treft u vele fotogenieke kerkjes en kastelen aan. De monumentale panden aan de Veerse haven spreken ook tot de verbeelding. Of gaat uw voorkeur uit naar een hotel of strandpaviljoen waar u vakantie heeft gevierd? Ook minder voor de hand liggende plekjes zijn wellicht beschikbaar als trouwlocatie.

Trouwen in de buitenlucht

Trouwen in de buitenlucht kan, maar daar horen wel een aantal spelregels bij. U kunt bijvoorbeeld trouwen op een terras, een veranda of in een tuin, als dit maar bij het aangewezen gebouw hoort. Een willekeurige plaats in het bos of op het strand voldoet daar niet aan. Wilt u weten of uw locatie geschikt is? Neem contact op met onze afdeling Dienstverlening via telefoonnummer (0118) 555 444, of per e-mail trouwen@veere.nl.

Hoe werkt het?

Kiest u voor een locatie naar keuze, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het reserveren van de betreffende locatie. De huur voor de locatie betaalt u rechtstreeks aan de verhuurder. U moet het huwelijk ook melden bij de gemeente Veere. Dit kan via de huwelijksApp. Voor de huwelijksvoltrekking of het geregistreerd partnerschap betaalt u hetzelfde tarief als in het stadhuis van Veere of het gemeentehuis van Domburg. Ook op een zelf gekozen trouwlocatie voltrekt een trouwambtenaar uw huwelijk. Om alles netjes te regelen legt u de gemaakte afspraken met de verhuurder vast in een 'overeenkomst trouwlocatie'. Deze wordt, na uw online reservering van de trouwdatum, per mail aan u toegestuurd.

Is uw trouwlocatie geschikt?

Heeft u een bijzondere trouwlocatie op het oog? Geef deze dan samen met de datum en het tijdstip van uw voorkeur aan ons door. Als u dit drie maanden voor de door u gekozen datum doet, kunnen we op tijd aangeven of de locatie geschikt is. Met onze speciale checklist voor trouwlocaties kunt u bekijken of uw locatie aan alle voorwaarden voldoet. Na ontvangst van de 'overeenkomst trouwlocatie' controleren wij of de trouwlocatie inderdaad geschikt is. Als u de 'overeenkomst trouwlocatie' op tijd toestuurt (drie maanden voor de trouwdatum) dan kunnen wij op tijd laten weten of alles in orde is.

Tijden

Trouwen doet u het liefst op de dag en het tijdstip van uw voorkeur. In de gemeente Veere kunt u bijna altijd uw trouwceremonie houden. ’s Ochtends, ’s middag, ’s avonds, door de week of in het weekend. U kunt alle kanten op. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij:

maandag van 9.00 tot 21.00 uur
maandag gratis trouwen om 10.00 en 10.30 uur, eenvoudige ceremonie in het gemeentehuis in Domburg*
dinsdag van 9.00 tot 21.00 uur
woensdag van 9.00 tot 21.00 uur
donderdag van 9.00 tot 21.00 uur
vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur

Met trouwen bedoelen we ook de registratie van een partnerschap.

Let op: u kunt niet trouwen op zondagen, christelijke en nationale feestdagen. De officiële trouwceremonie duurt ongeveer 30 minuten. U kunt dan ook een half uur over de betreffende locatie beschikken.

Trouwambtenaren

In de gemeente Veere werken vier trouwambtenaren (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Deze personen voltrekken huwelijken en partnerschappen. Heeft u voorkeur voor één van deze trouwambtenaren, dan kunt u dit aangeven bij uw reservering van uw trouwdag in onze trouwagenda. Houdt u er rekening mee dat uw voorkeur afhankelijk is van de beschikbaarheid. 

Ook kunt u zelf iemand kiezen die uw huwelijk voltrekt. Dit kan een trouwambtenaar uit een andere gemeente zijn, maar ook een familielid, vriend of bekende. Deze persoon benoemen wij dan voor één dag tot trouwambtenaar in de gemeente Veere.

Gratis huwelijk

In het gemeentehuis Domburg is trouwen of het registreren van uw partnerschap op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur gratis. U krijgt dan een eenvoudige ceremonie met een korte toespraak. U kunt maximaal tien gasten meenemen, u kunt geen muziek afspelen en er is geen bode aanwezig. Bij een maandagmorgenhuwelijk is er geen voorgesprek. In de trouwzaal moet u uw identiteitsbewijzen laten zien.

Tarieven 2024 ( onder voorbehoud)

De kosten voor de trouwplechtigheid of voor het registreren van uw partnerschap in 2023 zijn afhankelijk van de datum en het tijdstip dat u kiest: 

maandagochtend om 10.00 en10.30 uur gratis 
maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur € 567,00
maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur € 687,00
op zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur € 955,00

De kosten blijven hetzelfde als u een eigen ambtenaar (Babs) voor één dag aanvraagt. 
Ook blijven de kosten hetzelfde als er een bode assisteert bij een huwelijk op locatie.
Kosten inclusief trouwboekje met uitzondering van maandagochtend. 

Kosten getuigen van de gemeente

U kunt gebruik maken van getuigen van de gemeente. Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap zijn minimaal twee en maximaal vier getuigen nodig. De kosten per getuige zijn in 2024 € 39,00.

Gratis trouwen

In het gemeentehuis Domburg is trouwen of het registreren van uw partnerschap op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur gratis. U krijgt dan een eenvoudige ceremonie met een korte toespraak. U kunt maximaal tien gasten meenemen, u kunt geen muziek afspelen en er is geen bode aanwezig. Bij een maandagmorgenhuwelijk is er geen voorgesprek. In de trouwzaal moet u uw identiteitsbewijzen laten zien.

Trouwboekje

Trouwt u op maandagochtend en wilt u een trouwboekje? Dan kunt u deze in 2024 voor € 24,00 aanschaffen. 

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap is gratis

Aan een melding van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap (vroeger heette dit ondertrouw) zijn geen kosten verbonden. In de gemeente Veere kunt u de melding online doen via onze huwelijksApp.

Wijzigen trouwdatum of -tijdstip

U kunt uw trouwdatum of het tijdstip telefonisch aanpassen via telefoonnummer (0118) 555 444 of per e-mail trouwen@veere.nl. Vermeld in uw e-mail duidelijk de oorspronkelijke afspraak en de wijzigingen. Vergeet niet uw naam en de naam van uw partner in de e-mail te zetten! Helaas zijn we genoodzaakt voor het wijzigen of annuleren van een al gepland huwelijk of geregistreerd partnerschap kosten in rekening te brengen. Als binnen twee maanden voor het voltrekken van het huwelijk of geregistreerd partnerschap de datum wordt geannuleerd of gewijzigd kost dit in 2024 € 180,00.

Annuleren

Als u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap wilt annuleren kunt u dit per e-mail trouwen@veere.nl of schriftelijk doorgeven.
Uw brief kunt u sturen naar:

Gemeente Veere
Afdeling Dienstverlening
Postbus 1000
4357 ZV Domburg

Contact

Gemeente Veere
Traverse 1
4357 ET Domburg
Tel: 0118 555433
Website: veere.nl
E-mail: gemeente@veere.nl

Voor de Centrale Publieksbalie gelden de volgende openingstijden:

Maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur
Donderdag van 9.00 tot 20.00 uur
Vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation