Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Veenendaal

Gemeente Veenendaal
Raadhuisplein 1
3901 GA Veenendaal

Trouwen in Veenendaal

Heb je net je verloving gevierd en ben je op zoek naar de perfecte trouwlocatie? Overweeg dan eens om in de prachtige gemeente Veenendaal te trouwen!

De gemeente Veenendaal biedt een unieke en idyllische omgeving voor jullie speciale dag. Of je nu op zoek bent naar een buitenlocatie met uitzicht op de groene heuvels of een charmant stadhuis, Veenendaal heeft iets voor elk type paar.

Zijn jullie bijvoorbeeld op zoek naar een trouwlocatie midden in de natuur? Of juist lekker gezellig in het centrum? Alles is mogelijk! Kijk maar eens tussen de trouwlocaties in Veenendaal op onze website. Er zit geheid iets tussen dat perfect bij jullie wensen past. Maak gebruik van de filters bovenaan de pagina om snel een keuze te maken tussen de locaties die aan jullie eisen voldoen en degenen die niet in de buurt komen. Zo vind je sneller jullie droomlocatie! 

Niet alleen is de natuur in Veenendaal betoverend, ook het stadhuis is een plaatje. Met prachtige architectuur en een warme, gezellige sfeer is dit de perfecte plek voor jullie officiële trouwceremonie. Net zoals in alle andere gemeenten in Nederland, kun je hier gratis trouwen. Bekijk voor meer informatie de website van de gemeente zelf. 

In Veenendaal vind je tal van accommodaties, restaurants en activiteiten die jullie verblijf onvergetelijk maken. Of je nu wilt ontspannen in een hotel met spa-faciliteiten, een romantische wandeling wilt maken in de bossen of op zoek bent naar actieve avonturen, Veenendaal heeft het allemaal. Kies een locatie waarbij je kunt overnachten zodat je optimaal van Veenendaal kunt genieten! 

Kortom, als je op zoek bent naar een trouwlocatie die prachtige natuur, een charmant stadhuis en oneindige mogelijkheden biedt, dan is Veenendaal de perfecte keuze voor jou! Dus waar wacht je nog op? Laat je dromen uitkomen en trouw in deze betoverende gemeente.

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Trouwen tussen 9.00 en 17.00 uur € 476,00
Trouwen na 17.00 uur € 714,00
Trouwen op zaterdag € 714,00
Eenvoudige ceremonie € 166,00
Niet komen bij kosteloos huwelijk € 111,00
BABS uit andere gemeente meenemen € 72,60
Getuige van de gemeente € 36,30 (per getuige)
Trouwboekje kunststof € 23,70
Trouwboekje leer € 47,70
Duiven van stichting Buitenzorg € 50,00

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation