Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug
Kerkplein 2
3941 HV Doorn

Trouwen in Utrechtse Heuvelrug

Wow, wat een spannende tijd voor jullie beiden! Jullie gaan trouwen! En waar kun je beter trouwen dan in de prachtige gemeente Utrechtse Heuvelrug? Het is een plaats vol met natuurschoon, historie en romantiek. Het is gewoon de perfecte plek om jullie liefde voor elkaar te verenigen in het heilige huwelijk.

Er zijn zoveel verschillende manieren om je bruiloft in deze gemeente te vieren. Jullie kunnen kiezen voor een intieme ceremonie in een bosrijke omgeving, of juist voor een uitbundig feest in een landelijke trouwlocatie. Het maakt niet uit wat jullie stijl is, de gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt eindeloze mogelijkheden.

Wat de locatie ook is, de sfeer die de gemeente Utrechtse Heuvelrug uitstraalt, zal jullie gasten zeker verbluffen. De prachtige natuur, de rust en de charme zullen iedereen betoveren. En denk maar eens aan al die mooie foto's die jullie samen zullen maken! Bekijk alle trouwlocaties in de Utrechtse Heuvelrug hier en laat je alvast inspireren! 

Maar dat is nog niet alles… De gemeente Utrechtse Heuvelrug is ook rijk aan historie en cultuur. Jullie gasten zullen versteld staan van de vele monumenten, musea en kastelen die er te bezoeken zijn. Leuk voor de gasten die blijven overnachten in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende dag samen met je gasten erop uit trekken en prachtige monumenten bezoeken! 

En last but not least, de gastvrijheid en service in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is ongeëvenaard. Of je nu op zoek bent naar een prachtige trouwlocatie, een lekker restaurant, of gewoon een gezellig hotel om te verblijven, je zult hier altijd welkom zijn.

Dus waar wacht je nog op? Maak je verlovingsdroom waar en trouw in de prachtige gemeente Utrechtse Heuvelrug. Je zult geen spijt krijgen van deze onvergetelijke beslissing. Wij wensen jullie alle geluk en liefde toe voor jullie toekomst samen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud)

Maandag 09.00 en 09.30 uur in Cultuurhuis Pléiade in Doorn, gratis
Maandag om 10.00 uur in Cultuurhuis Pléiade in Doorn (verkorte ceremonie): € 381,80
Maandag tot en met zondag (met ceremonie): € 763,55
Aan balie Publiekscentrum omzetten van geregistreerd partnerschap in huwelijk: € 100 

Andere kosten

Trouwboekje/partnerschapsboekje: € 50,90
Getuige van de gemeente, per getuige: € 36,80
Ambtenaar van buiten, niet benoemd en/of beëdigd: € 171,60
Ambtenaar van buiten, benoemd en beëdigd: € 98,60
Uittreksel burgerlijke stand: € 15,70

Annuleringskosten

Annuleringskosten binnen 9 maanden voor voltrekking/registratie: 75% teruggave
Annuleringskosten binnen 6 maanden voor voltrekking/registratie: 50% teruggave
Annuleringskosten binnen 3 maanden voor voltrekking/registratie: 25% teruggave

Kosten trouwlocatie

Naast leges betaalt u ook voor het gebruik van de locatie. Deze kosten worden rechtstreeks tussen bruidspaar en locatie afgehandeld.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation