Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn

Trouwen in Uithoorn

Trouwen in de gemeente Uithoorn is een prachtige en onvergetelijke ervaring. Jullie maken dus een goede keuze! 

Deze gemeente biedt een prachtig landschap, rustige omgeving en ongelooflijke mogelijkheden om het beste uit je trouwdag te halen. Of je nu op zoek bent naar een traditionele trouwerij of een moderne en unieke ceremonie, de gemeente Uithoorn heeft alles om jouw dag speciaal en onvergetelijk te maken. Tip: bekijk de mooiste trouwlocaties in Uithoorn op onze website. We hebben alle handige informatie al verzameld! 

De gemeente Uithoorn is een bruisende gemeenschap met een rijke geschiedenis en cultuur. Hier vind je alle ingrediënten voor een onvergetelijke trouwdag, van de prachtige natuur tot de vriendelijke mensen. Het is een plek waar je je welkom en geaccepteerd voelt, en waar je vol vertrouwen in de toekomst kunt stappen. Bovendien zal het personeel van de trouwlocatie er alles aan doen om jullie dag onvergetelijk te maken. 

Al een trouwlocatie in Uithoorn op het oog? Je kunt ervoor kiezen om in een idyllische kerk te trouwen of op een openbare locatie met uitzicht op de prachtige natuur. Het maakt niet uit wat je keuze is, want het wordt toch helemaal geweldig. 

Heb je nog geen babs? Geen probleem. De trouwambtenaren in de gemeente Uithoorn zijn zeer ervaren en zullen je met raad en daad bijstaan tijdens het gehele proces. Van het helpen bij het samenstellen van de trouwceremonie tot het beantwoorden van vragen over trouwpapieren, ze zijn er om je te helpen en te ondersteunen.

Trouwen in de gemeente Uithoorn is een geweldige keuze voor stellen die op zoek zijn naar een bijzondere en unieke trouwerij. Of je nu op zoek bent naar een intieme ceremonie of een groots feest, de gemeente Uithoorn biedt alles wat je nodig hebt om je dag speciaal en onvergetelijk te maken. Dus waar wacht je nog op? Stap in de toekomst en trouw in de gemeente Uithoorn!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Gemeentehuis:

Maandag en dinsdag om 09.00 uur: kosteloos (niet in de raadzaal)
Maandag tussen 13.00 en 16.00 uur: € 452,00
Dinsdag tot en met donderdag tussen 09.00 en 16.00 uur: € 452,00 
Vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur: € 452,00
Op overige tijden, waarop het bureau van de burgerlijke stand is of wordt geopend: € 738,00
Het tarief voor een eenvoudige voltrekkingsceremonie van een huwelijk, of het registreren van een partnerschap in het gemeentehuis op woensdag, donderdag en vrijdag om 10.00 uur en om 11.00 uur:  € 140,00

Kosten 2024 huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap op eigen gekozen locatie

Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur € 452,00
Maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur en zaterdag tussen 11.00 en 21.00 uu € 738,00

Kosten voor het verstrekken van een trouwboekje of partnerschapsboekje

In gewone (kunstlederen) uitvoering € 28,00
In luxe (lederen) uitvoering € 36,00

Kosten voltrekking van een huwelijk door een (buitengewoon) ambtenaar van de Burgerlijke Stand die niet in dienst is van de gemeente Uithoorn: € 135,00

Per getuige (aangeleverd door de gemeente) bij de voltrekking van een huwelijk of het registreren van een partnerschap (inclusief kosteloze):

binnen het gemeentehuis: € 50,00 (bij een kosteloos huwelijk zijn er altijd 2 betaalde getuigen, dus totaal € 100,00)
Voor een teruggave van leges wegens:

annulering van een huwelijk binnen 14 dagen voor de huwelijksdatum, van de leges: 25%
annulering van een huwelijk tot 14 dagen voor de huwelijksdatum, van de leges: 75%

Kosten voor het verzetten van een huwelijk

Verzetten van een huwelijk binnen 14 dagen voor de huwelijksdatum € 83,00
Verzetten van een huwelijk tot 14 dagen voor de huwelijksdatum € 31,00
Let op: Het tarief voor een externe locatie betaalt u aan de gemeente. De externe trouwlocatie rekent u kosten voor het gebruik van de locatie. U neemt zelf contact op met de externe trouwlocatie.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation