Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Tholen

Gemeente Tholen
Hof van Tholen 2
4691 DZ Tholen

Trouwen in Tholen

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen! Hoe geweldig is dat? Nu is het tijd om alles te regelen voor de grote dag. Een belangrijk onderdeel hiervan is het kiezen van de locatie. Als je op zoek bent naar een prachtige en ontspannen setting, dan is de gemeente Tholen de perfecte plek! Kijk maar eens tussen de geweldige sfeervolle trouwlocaties in Tholen die we op onze website voor je hebben verzameld. 

Tholen is een prachtige gemeente met een rijke geschiedenis en een unieke sfeer. Het is gelegen aan de Noordzeekust en biedt daardoor een schitterende omgeving voor jullie bruiloft. Of je nu op zoek bent naar een rustige locatie in de natuur of juist een gezellige omgeving in het centrum, Tholen biedt het allemaal!

Een trouwerij in Tholen betekent dat je kunt genieten van het prachtige landschap, de heerlijke zeelucht en de gezellige sfeer. Het is de perfecte plek voor een onvergetelijke dag vol liefde, geluk en vreugde. Trouwen in Tholen houdt in dat je deze dag op een manier kunt beleven die bij jullie past. Of je nu op zoek bent naar een kleinschalige ceremonie of een groots feest, alles is mogelijk in Tholen!

Wat ook leuk is aan trouwen in Tholen, is dat er zoveel mogelijkheden zijn voor een uniek verblijf. Of je nu wilt overnachten in een sfeervolle B&B of een luxe hotel, er is voor ieder wat wils. Je kunt zelfs op zoek gaan naar een bijzondere trouwlocatie, zoals een landhuis, boerderij of kasteel. De keuze is aan jullie! Ook al jullie gasten kunnen blijven overnachten. 

Trouwen in de gemeente Tholen is een geweldige keuze voor stelletjes die op zoek zijn naar een unieke, ontspannen en romantische setting. Het is de perfecte locatie voor een dag vol liefde, geluk en vreugde. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog met het plannen van jullie droombruiloft in Tholen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Maandag t/m vrijdag tussen 9 en 17 uur € 365,00
Maandag t/m vrijdag op andere dan de hiervoor genoemde uren: € 430,00
Zaterdag, zondag of daarmee gelijkgestelde dagen: € 1.020,00
Per gemeente-getuige: € 30,00
Annulering/wijziging binnen 14 dagen voor de geplande Huwelijks-/partnerschapsdatum: € 75,00
Dinsdag om 9 en 9.30 uur kosteloze huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap mits 1 van beide echtgenoten of partners woonachtig is in de gemeente Tholen

Trouwboekje

Trouwboekje/partnerschapsboekje, gewone uitvoering: € 20,00
Trouwboekje/partnerschapsboekje, luxe uitvoering: €47,00
Het in behandeling nemen van een verzoek tot de benoeming van een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor 1 dag € 112,50 (beëdigd)
Het in behandeling nemen van een verzoek tot de benoeming van een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor 1 dag € 200,00 (niet beëdigd)
Uittreksel Burgerlijke stand € 15,70
Eventueel uittreksel van een eerder ontbonden huwelijk/geregistreerd partnerschap: € 15,70

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation