Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Terneuzen

Gemeente Terneuzen
Stadhuisplein 1
4531 GZ Terneuzen

Trouwen in Terneuzen

Wauw, trouwen in de gemeente Terneuzen! Dat is nog eens een leuke beleving! Het is namelijk een geweldige plek om "ja" te zeggen tegen de liefde van je leven. De prachtige omgeving, de gezellige sfeer en de vele mogelijkheden maken het een unieke ervaring.

Laten we eens beginnen met de omgeving. Terneuzen ligt aan de Zeelandse kust en is omringd door de natuur. Dit maakt het de perfecte plek voor een romantische trouwceremonie. De frisse zeelucht en het uitzicht op de horizon zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Wat dacht je van trouwen bij zonsondergang? Onvergetelijke foto’s! 

Maar goed, trouwen is natuurlijk veel meer dan alleen de omgeving. In de gemeente Terneuzen is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een intieme ceremonie of een groots feest, alles is mogelijk. De gemeente beschikt over diverse prachtige locaties die zorgen voor de perfecte sfeer tijdens jullie trouwdag. Bekijk hier de mooiste en meest populaire trouwlocaties van Terneuzen en laat je inspireren! 

En het allerbelangrijkste: de gemeente Terneuzen staat bekend om haar vriendelijke en professionele medewerkers. Zij zullen jullie helpen bij het plannen van de trouwdag en zorgen dat alles perfect verloopt. Zij weten precies hoe ze jullie dag onvergetelijk moeten maken.

Tot slot, wil je jullie trouwdag extra speciaal maken? Overweeg dan om deze te combineren met een heerlijk verblijf in de omgeving. Dit zal zorgen voor onvergetelijke momenten en jullie kunnen samen genieten van de prachtige omgeving.

Kortom, trouwen in de gemeente Terneuzen is een unieke ervaring die jullie nooit meer zullen vergeten. De prachtige omgeving, de vele mogelijkheden en de vriendelijke medewerkers zorgen voor een onvergetelijke dag vol liefde en geluk. Dus waar wachten jullie nog op? Laat jullie trouwdag de mooiste dag van jullie leven worden in de gemeente Terneuzen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

In de gemeente Terneuzen heeft u keuze uit verschillende trouwlocaties.

Stadhuis Terneuzen

De trouwzaal in het stadhuis van Terneuzen, Oostelijk Bolwerk 4.
De trouwzaal bevindt zich op de eerste etage van het stadhuis. Er is een lift aanwezig.
De trouwzaal beschikt over 65 zitplaatsen.
Werkdagen: € 476
Zaterdag: € 1069

Op dinsdag kunt u om 9.00 of 9.45 uur gratis trouwen in het stadhuis van Terneuzen.

Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent

De trouwzaal van het Industrieel Museum Zeeland (IMZ) te Sas van Gent, Westkade 114.
De trouwzaal bevindt zich op de eerste etage van het museum. Er is een lift aanwezig.
De trouwzaal beschikt over 65 zitplaatsen.
Woensdag, donderdag of vrijdag: € 476
Zaterdag: € 1069

Voormalig stadhuis Axel

De trouwzaal in het voormalig stadhuis van Axel, Markt 1.
De trouwzaal bevindt zich op de tweede etage van het stadhuis. Er is een lift aanwezig.
De trouwzaal beschikt over 50 zitplaatsen.
Werkdagen: € 476
Zaterdag: € 1069

Molen in Axel

De molen in Axel, Molenstraat 72.
Trouwlocatie is op begane grond.
In de molen zijn 30 zitplaatsen aanwezig.
Werkdagen: € 955
Zaterdag: € 2142

Trouwen op vrije locatie

Naast de bovenstaande locaties, is het mogelijk om op iedere locatie in de gemeente te trouwen. Hiervoor heeft u een aanvraagformulier nodig. U kunt dit formulier bij ons opvragen via telefoonnummer 14-0115 of via gemeente@terneuzen.nl.

Op uw verzoek wordt een locatie aangewezen als trouwlocatie voor uw huwelijk. U sluit hiervoor samen met de eigenaar/beheerder van de locatie een overeenkomst. De overeenkomst moet minimaal 8 weken vóór de datum van de ceremonie bij ons binnen zijn.

Werkdagen: € 955
Zaterdag: € 2142

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

Dinsdagmorgen kunt u om 9.00 uur en 9.45 uur, gratis trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in het stadhuis van Terneuzen. Bij de ceremonie is geen toespraak, maar alleen de standaard formaliteiten. Voor de ceremonie wijst de gemeente een ambtenaar toe. Muziek is niet toegestaan. De ceremonie duurt ongeveer vijf minuten.

Trouwboekje

Trouwboekje (normale uitvoering, wit plastic omslag): € 23,70
Trouwboekje (luxe uitvoering, bruin lederen omslag): € 47,80

Trouwambtenaar

Een trouwambtenaar voltrekt de ceremonie. Er zijn in onze gemeente vier trouwambtenaren waaruit u kunt kiezen. Op de pagina Trouwambtenaren stellen zij zich aan u voor. Het is ook mogelijk om de ceremonie te laten voltrekken door iemand die u zelf kiest. Bijvoorbeeld familie of vrienden. Hier zijn extra kosten aan verbonden, omdat deze persoon hiervoor beëdigd moet worden. De kosten voor de beëdiging zijn € 255,-.

Bij het vastleggen van de trouwdatum kunt u aangeven welke wensen u heeft met betrekking tot de trouwambtenaar. Als u kiest voor een eigen trouwambtenaar dan nemen wij contact met u op voor de beëdiging en betaling.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation