Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Someren

Gemeente Someren
Wilhelminaplein 1
5711 EK Someren

Trouwen in Someren

Zeg JA tegen de gemeente Someren! De gemeente Someren is een geweldige plek om in het huwelijksbootje te stappen. En wij gaan je uitleggen waarom! 

Ten eerste zijn er heel veel mogelijkheden voor een unieke trouwerij in deze gemeente. Of je nou houdt van een rustieke, klassieke of moderne stijl, er is altijd iets voor je beschikbaar. En het allerbelangrijkste: de natuur in de omgeving is adembenemend. Je kunt de prachtige bossen, weiden en beekjes gebruiken als achtergrond voor jullie trouwfoto's. Dat geeft alvast één garantie: de herinneringen aan jullie bruiloft worden onvergetelijk. En de foto’s worden keigaaf natuurlijk. 

Maar waar moet je nou precies gaan trouwen in deze gemeente? Dat hangt geheel af van jullie eigen wensen. Een tip: kijk eens bij de trouwlocaties in Someren op onze website. Hier kun je de leukste locaties in de gemeente zien. En wat vooral heel handig is: je kunt eerdere ervaringen van andere bruidsparen lezen. Zo krijg je direct een goede eerste indruk van de locatie die je aanspreekt. Nieuwsgierig naar één van de locaties? Neem dan direct contact op om eens te komen kijken en de sfeer te proeven. Wacht niet te lang, want veel locaties hebben een wachttijd! 

Overigens zie je bovenaan de pagina filters staan, hiermee kun je snel de locaties eruit filteren die sowieso niet aan jullie eisen voldoen. Sorteer bijvoorbeeld op capaciteit, sfeer of ligging. Zo vind je nog sneller de locatie van jullie dromen! 

Welke trouwlocatie jullie ook kiezen; het belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol liefde, plezier en vrolijkheid. En vergeet niet: het allerbelangrijkste op je trouwdag is dat je geniet van elkaar en elkaars gezelschap. Dus zet die verlegenheid van je af, dans als nooit tevoren en laat de liefde de boventoon voeren! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Maandag tot en met vrijdag  van 09.00 - 16.00 uur € 492,30
Zaterdag van 10.00 - 15.00 uur € 907,65
Extra kosten ceremonie op externe locatie € 111,30
Dinsdag om 9.15 of 9.30 uur, zonder ceremonie Gratis
Trouw-/partnerschapsboekje, standaard (niet verplicht) € 46,30

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation