Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Sliedrecht

Gemeente Sliedrecht
Industrieweg 11
3361 HJ Sliedrecht

Trouwen in Sliedrecht

Ben je op zoek naar de perfecte trouwlocatie voor jullie grote dag? Dan is trouwen in de gemeente Sliedrecht misschien wel iets voor jou! Deze gemeente heeft namelijk alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en vrolijke bruiloft. We gaan je vertellen wat dat precies is! 

De gemeente Sliedrecht heeft een prachtige omgeving waar je volop kunt genieten van de natuur. Hierdoor kun je jouw trouwdag op een unieke en romantische manier aanpakken. Of je nu op zoek bent naar een intieme trouwerij met je dierbaren of een groot feest met veel gasten, Sliedrecht biedt voor iedereen een geschikte optie. Kijk maar eens tussen alle trouwlocaties in Sliedrecht. De perfecte locatie zit er ongetwijfeld tussen!

Maar dat is niet alles. Naast de prachtige natuur heeft de gemeente ook een rijke geschiedenis. Dit is namelijk al eeuwenlang een belangrijke streek voor de scheepvaart en het visserijbedrijf. Hierdoor vind je in de omgeving diverse monumenten en historische locaties waar je volop inspiratie kunt opdoen voor jouw trouwerij. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat jullie je bruiloft op een boot kunnen vieren. 

Maar het allerbelangrijkste aan jouw trouwdag is natuurlijk dat je samen met je partner in het huwelijk treedt op een manier die helemaal bij jullie past. En dat is in de gemeente Sliedrecht zeker mogelijk! Er zijn diverse locaties waar je deze speciale plechtigheid kunt voltrekken, waaronder het gemeentehuis of in de buitenlucht. Hier kun je de liefde voor elkaar bezegelen en tegelijkertijd volop genieten van de omgeving.

Trouwen in de gemeente Sliedrecht is dus een uitstekende keuze voor jouw grote dag. Of je nu op zoek bent naar natuur, historie of een prachtige trouwlocatie, hier vind je het allemaal. En het allerbelangrijkste: je kunt samen met je partner een onvergetelijke dag beleven! Dus waar wacht je nog op? Begin met plannen en maak van jouw trouwerij een vrolijke en onvergetelijke dag!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Gemeentehuis

Op het gemeentehuis (met toespraak). Maximaal 50 personen aanwezig

maandag tot en met vrijdag: € 424,37
zaterdag: € 1.048,82

in de ochtend op het halve uur en in de middag op het hele uur

Op het gemeentekantoor (zonder toespraak). Maximaal 6 personen aanwezig

dinsdag 09.00 uur en 09.30 uur: gratis

Keuzelocatie

maandag tot en met vrijdag: € 636,55 (niet inbegrepen zijn de kosten voor het gebruik van de locatie. Dit is een zaak tussen beheerder/eigenaar en bruidspaar)

Trouw- of partnerschapsboekje

Een trouwboekje is niet verplicht. De kosten zijn € 32,69

U krijgt het trouwboekje van de ambtenaar van de burgerlijke stand zodra u getrouwd bent. Het trouwboekje is een uittreksel van de akte en is niet het officiële bewijs dat u getrouwd bent. Het enige officiële bewijs van het huwelijk is een gewaarmerkt afschrift van de akte. In het trouwboekje kunnen eventuele kinderen van u en uw partner bijgeschreven worden. Als u uw trouwboekje kwijt bent, kunt u in de gemeente waarin u getrouwd bent een nieuw trouwboekje kopen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation