Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Schouwen Duiveland

Gemeente Schouwen Duiveland
Laan van St. Hilaire 2
4301 SH Schouwen Duiveland

Trouwen in Schouwen Duiveland

Allereerst wil ik u van harte gelukwensen met uw besluit om in het huwelijk te treden dan wel uw partnerschap officieel te laten registreren. Je leven samen delen, er zijn voor elkaar óók op die momenten dat het tegenzit, is een belangrijke steun in het leven van mensen. Dat is al eeuwenlang zo en zal altijd zo blijven.

Als het besluit om te trouwen of het partnerschap te laten registreren eenmaal genomen is, breken er voor u als bruidspaar of partners drukke tijden aan. Er moet immers heel veel worden geregeld.  Van het doen van aangifte van uw voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie bij de burgerlijke stand van de gemeente tot en met het organiseren van een receptie, diner of compleet feest met muziek en dans. Kortom het vraagt de nodige voorbereiding om de dag, waarop de verbintenis wordt bezegeld, inderdaad tot de mooiste dag van je leven te maken. Deze pagina biedt hierbij de nodige hulp met allerhande informatie en tips. De entourage speelt een belangrijke rol. Wie besluit om op Schouwen-Duiveland in het huwelijk te treden of een partnerschap te laten registreren kan kiezen uit uiteenlopende (trouw)locaties.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Schouwen Duiveland.

De gemeente biedt ook de mogelijkheid om uw huwelijk of partnerschapsregistratie te laten plaatsvinden in een locatie naar keuze, mits voldaan wordt aan een aantal vastgestelde voorwaarden.

Wij als gemeente doen er alles aan om een bijdrage te leveren aan het welslagen van uw huwelijksdag of dag van partnerschapsregistratie.

Jack van der Hoek
Burgemeester gemeente Schouwen-Duiveland

Trouwen in Schouwen-Duiveland / Onze trouwlocaties

U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat u op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. De gemeente kan u ook vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig hebt.

Het college van burgemeester en wethouders kan voor een dag een plaats aanwijzen als geschikte locatie voor het huwelijk of de registratie van een partnerschap. Voor dergelijke verzoeken is een procedure vastgesteld.

Wie kiest voor een eigentijdse en toch stijlvolle omgeving is de Burgerzaal in ons gemeentehuis een geschikte locatie.

Burgerzaal gemeentehuis te Zierikzee

Wie het jawoord wil laten klinken in een historische omgeving kan kiezen voor de middeleeuwse trouwzaal in het Stadhuismuseum in Zierikzee* of voor Slot Moermond in Renesse.

Trouwzaal Stadhuis te Zierikzee / Slot Moermond te Renesse

In Slot Moermond bestaat ook de mogelijkheid om het trouwfeest te laten plaatsvinden. U dient zelf de datum en het tijdstip van uw huwelijk ook bij Slot Moermond vast te leggen

De locaties bieden de voorzieningen om ervoor te zorgen dat uw trouwdag of partnerschapsregistratie onvergetelijk wordt. Tevens bestaat de mogelijkheid om op een door u zelf gekozen, mits aan alle voorwaarden voldaan, locatie elders in de gemeente te trouwen of een partnerschap te registreren. 

Wanneer wilt u trouwen?

Als u op een van de genoemde locaties wilt trouwen of een partnerschap wilt registreren kunt u telefonisch of persoonlijk informeren bij de cluster Burgerzaken of een datum en tijdstip nog vrij is. Uw voorkeur wordt vastgelegd en schriftelijk bevestigd en is in eerste instantie bindend. Houd er rekening mee dat het doorgaan van een huwelijk of registratie afhankelijk is van de aangifte, de ondertrouw.

Gratis huwelijk is op maandag en woensdag om 09:00 uur. Deze huwelijksvoltrekking is zonder toespraak en vindt plaats in de hal van het gemeentehuis.

Standaard huwelijk is op woensdag om 10:00 uur. Deze huwelijksvoltrekking heeft een korte, algemene toespraak en vindt plaats in de Burgerzaal. Er is geen ruimte voor eigen inbreng zoals muziek of een persoonlijke toespraak.

Persoonlijk huwelijk vindt plaats in de Burgerzaal of op een bijzondere locatie, ook kunt u zelf het tijdstip kiezen. Dit is een uitgebreide huwelijksvoltrekking en wordt gedaan door een trouwambtenaar van de gemeente Schouwen-Duiveland. De trouwambtenaar maakt een persoonlijke toespraak, geheel naar eigen wens.

De aangifte van uw voorgenomen huwelijk of registratie moet minimaal twee weken voor de dag van het huwelijk of huwelijkssluiting plaatsvinden en is maximaal één jaar geldig. Voor de datum en het tijdstip van ondertrouw of aangifte van registratie, die u wenst,  moet u tijdig een afspraak maken bij de cluster Burgerzaken van uw woon­gemeente. Bij beide gelegenheden kunnen wij u vragen bepaalde documenten te overleggen.

Wie trouwt u?

Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland is een aantal speciale ambtenaren beschikbaar, de ambtenaren van de burgerlijke stand, die uw huwelijk voltrekken of registratie vastleggen. Mocht u een voorkeur hebben voor een specifieke ambtenaar dan kunt u dit voor de voltrekking of registratie kenbaar maken op het aangifteformulier. De ambtenaar neemt contact met u op voor een gesprek. Met hem kunt u uw specifieke wensen bespreken. De ambtenaar kan het huwelijk of registratie alleen voltrekken als er minstens twee en ten hoogste vier getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn. De getuigen en het (bruids)paar hoeven geen familie van elkaar te zijn.

Bij de aangifte van het huwelijk of registratie geeft u al aan wie uw getuigen zijn. Om misverstanden uit te sluiten vragen wij u een kopie van hun identiteitsbewijzen te overleggen.

Wij bieden u de volgende mogelijkheden:

Gratis huwelijk is op maandag en woensdag om 09:00 uur. Deze huwelijksvoltrekking is zonder toespraak en vindt plaats in de hal van het gemeentehuis.

Standaard huwelijk is op woensdag om 10:00 uur. Deze huwelijksvoltrekking heeft een korte, algemene toespraak en vindt plaats in de Burgerzaal. Er is geen ruimte voor eigen inbreng zoals muziek of een persoonlijke toespraak.

Persoonlijk huwelijk vindt plaats in de Burgerzaal of op een bijzondere locatie, ook kunt u zelf het tijdstip kiezen. Dit is een uitgebreide huwelijksvoltrekking en wordt gedaan door een trouwambtenaar van de gemeente Schouwen-Duiveland. De trouwambtenaar maakt een persoonlijke toespraak, geheel naar eigen wens.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Gratis huwelijk op maandag en woensdag om 09.00 uur kosteloos
Standaard huwelijk op woensdag om 10:00 uur € 235,00
Persoonlijk huwelijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur € 498,00
Persoonlijk huwelijk op zaterdag van 09:00 tot 15:00 uur € 650,00
Getuigen van de gemeente € 95,00
Trouwboekje € 38,00
Annuleringskosten € 81,50

Wat wilt u verder weten?

Als u nog vragen, wensen of opmerkingen hebt kunt u persoonlijk langskomen of telefonisch contact opnemen met de afdeling Burgerzaken. De afdeling is bereikbaar op werkdagen op de volgende tijden:
Maandag 8.30 - 12.30 uur
Dinsdag 8.30 - 12.30 uur
Woensdag 8.30 - 16.00 uur
Donderdag 8.30 - 16.00 uur
Vrijdag 8.30 - 12.30 uur

De afdeling Burgerzaken is te vinden in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland,
Laan van St. Hilaire 2 in Zierikzee en telefonisch bereikbaar onder nummer (0111) 452 222.

Meer informatie vindt u op onze website www.schouwen-duiveland.nl. Zoek op item “trouwen”.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation