Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Rucphen

Gemeente Rucphen
Binnentuin 1
4715 RW Rucphen

Trouwen in Rucphen

De locatie

De raadzaal in het Gemeentehuis is de enige officiële vaste trouwlocatie in de gemeente Rucphen. Het Gemeentehuis is in 2012 geheel nieuw gebouwd. De raadzaal die ook dienst doet als trouwzaal heeft vanwege de houtafwerking een warme uitstraling. Het bruidspaar krijgt een centrale plaats in deze mooie zaal. Familie, vrienden en andere genodigden kunnen dichtbij het bruidspaar plaatsnemen, zodat een intieme sfeer ontstaat. De raadzaal biedt het bruidspaar en de genodigden een mooi uitzicht over de landerijen in de gemeente Rucphen. Een unieke trouwlocatie op een centrale plaats.

Trouwen buiten het gemeentehuis

U trouwt normaal gesproken in het gemeentehuis. Hetzelfde geldt als u voor partnerschap kiest. Het is echter in de geemeente Rucphen ook mogelijk om te trouwen op een andere, door u zelf gekozen, locatie.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Rucphen.

De plek die u kiest moet wel een gebouw zijn of daarbij behorende tuin. U vraagt toestemming voor de locatie aan per brief via gemeente@rucphen.nl. De gemeente beoordeelt de door u gekozen plek onder andere op toegankelijkheid, veiligheid en uitstraling. Vraag ernaar bij medewerkers van de afdeling Gemeentewinkel, t. 0165-349500.

Voorwaarden

u bent 18 jaar of ouder

u bent niet al getrouwd / hebt geen geregistreerd partnerschap

u verschijnt samen persoonlijk voor een ambtenaar van de burgerlijke stand, legt een verklaring af en ondertekent de trouwakte/partnerschapsakte

als u onder curatele staat, heeft u toestemming nodig van de kantonrechter 

ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen en broers en zussen mogen niet met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Als de partners door adoptie familie van elkaar zijn, is een uitzondering mogelijk.

Bij de bijeenkomst van de voltrekking huwelijk/partnerschap dienen minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig te zijn

Wanneer u in het buitenland getrouwd bent, moet u hiervan bewijstukken overleggen voor registratie in de BRP (Basisregistratie Personen). Let op! Huwelijken voltrokken naar het recht van een ander land, zijn vaak ook geldig naar Nederlands recht. U kunt dan niet nogmaal trouwen. Neem voor meer informatie contact op met uw gemeente.

Trouwambtenaren

Zonder trouwambtenaar of Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand geen officieel jawoord als u trouwt of een partnerschap aangaat. Hij of zij leidt de ceremonie en zorgt voor een praatje vooraf. In onze gemeente kunt u kiezen uit vier Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand. Indien u een voorkeur hebt, kunt u dit op uw meldingsformulier aangeven.

Onze trouwambtenaren stellen zich graag aan u voor.

Afdeling Gemeentewinkel

De medewerkers van de afdeling Gemeentewinkel geven u graag alle informatie over huwelijk en geregistreerd partnerschap in de gemeente Rucphen. U vindt deze afdeling in de hal van het Gemeentehuis aan de Binnentuin 1 te Rucphen. U kunt met hen spreken over uw voorkeur voor een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, ed. Met uw wensen zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden. De Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, die uw huwelijk of geregistreerd partnerschap namens de Gemeente bekrachtigt, zal met zijn of haar persoonlijke benadering zeker ook trachten deze bijzondere dag voor u een extra feestelijk tintje mee te geven.

Openingstijden:

Vrije inloop: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur; woensdag van 08.00 tot 20.00 uur

Op afspraak: maandag en vrijdag van 08.00 - 17.00 uur; dinsdag en donderdag van 08.00 – 12.00 uur; woensdag van 08.00 – 20.00 uur.

Voor afspraak voor inleveren melding van huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u bellen op: 0165-349500.

Informatie vindt u ook op Internet via: www.rucphen.nl

E-mailen kunt u op: gemeentewinkel@rucphen.nl

Melding huwelijk/geregistreerd partnerschap

Het formulier voor melding van uw voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap kunt u digitaal invullen op onze website. 

U kunt ook een formulier afhalen/invullen bij de afdeling Gemeentewinkel.

Na (telefonische) afspraak kunt u het formulier inleveren op: maandag en vrijdag van 08.00 - 17.00 uur; dinsdag en donderdag van 08.00 – 12.00 uur; woensdag van 08.00 – 20.00 uur. De melding dient minimaal 2 weken en maximaal een jaar voor de geplande trouwdatum te gebeuren!

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud )

maandagochtend 9.00 uur en woensdagochtend 9.00 uur: Voor de voltrekking van een huwelijk of registratie van een partnerschap op maandag en woensdag om 9.00 uur worden geen huwelijksleges in rekening gebracht (korte ceremonie, zonder toespraak, met maximaal 6 aanwezigen, inclusief het bruidspaar en getuigen)

werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur: € 421,55

(met uitzondering van de onder 1 genoemde ochtenden)

op zaterdag of op een door het college van burgemeester en wethouders aangewezen brugdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur: € 943,85. Er is sprake van een brugdag wanneer één van de genoemde feestdagen slechts 1 dag van het weekend is verwijderd. De tussenliggende dag wordt dan aangemerkt als 'brugdag'. Bijvoorbeeld een vrijdag tussen hemelvaart en het weekend. 

(op zon- en feestdagen, kunt u niet trouwen of een partnerschappen sluiten)

het in behandeling nemen van een aanvraag voor het beoordelen van een pand als geschikte locatie voor de voltrekking van een plechtigheid € 95,25

Extra opties

U kunt uw ceremonie uitbreiden met diverse opties. Hiervoor gelden aparte toeslagen.

Let op: u betaalt de gekozen opties samen met de hierboven genoemde huwelijksleges!

Trouwboekje of partnerschapsboekje: € 29,60
Het ten gehore brengen van muziek: Gratis
Tonen van beelden op de videowall in de raadzaal Gratis
Voltrekking in een bijzonder huis:  €  50,00
Voltrekking op een externe locatie vermeerderd met:  € 196,75
Voltrekking door een ambtenaar van een andere gemeente voor 1 dag (al beëdigd) : € 79,95
Voltrekking door een buitengewoon ambtenaar voor 1 dag (nog niet beëdigd): € 426,40
Inzet van gemeentepersoneel als getuige: € 42,05 per getuige.

De kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een gereserveerde datum voor de huwelijksvoltrekking, registratie van het partnerschap of omzetting van het geregistreerd partnerschap in een huwelijk te wijzigen binnen een periode van veertien dagen voorafgaand aan die gereserveerd datum bedragen € 106,60.

Als de bruiloft of partnerschapregistratie niet doorgaat, krijgt u 50% van de kosten terug.

Dit geldt ook voor de omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk.

Meer informatie

Bezoek de website van de gemeente voor de mogelijkheden, de voorwaarden en verdere informatie. 

Gemeente Rucphen
Binnentuin 1, Rucphen
Tel. (0165) 34 95 00

www.rucphen.nl 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation