Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Roosendaal

Gemeente Roosendaal
Stadserf 1
4701 NK Roosendaal

Trouwen in Roosendaal

Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk. En nogmaals proficiat als u overweegt te trouwen in de gemeente Roosendaal in West Brabant. Bij een huwelijk - of een geregistreerd - komt veel kijken. U moet over veel zaken nadenken en - moeilijke - keuzes maken. Uw outfit, de trouwlocatie, de ringen, de ceremonie, het feest, de fotograaf, de fotomomenten en -locaties, ondertrouw, hoe werkt naamswijziging, enzovoort, enzovoort

En of u voor uw feestelijkheden nu kiest voor de gezellige binnenstad, de Markt - met het historische Raadhuis - of het Emiel van Loonpark in het stadshart: Roosendaal heeft het allemaal. Vier uw feest bijvoorbeeld in één van de 60 cafés of in één van de 30 restaurants. Kleinschalig vieren of groots uitpakken, wat u wilt. Na afloop kunnen uw gasten blijven overnachten in een van de vier viersterren hotels die Roosendaal rijk is.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Roosendaal.

U ziet het, Roosendaal heeft alles in huis om van uw trouwdag een oververgetelijke dag te maken. En met deze pagina binnen handbereik ziet u niets over het hoofd en kan die onvergetelijke dag ook nog eens op rolletjes verlopen. Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, de medewerkers van de gemeente Roosendaal staan u graag te woord.

Waar u ook voor kiest, ik wens u een goed huwelijk - of geregistreerd partnerschap toe.

De burgemeester van Roosendaal

Locaties

In de gemeente Roosendaal kunt u uit drie locaties kiezen voor uw huwelijk of registratie van uw partnerschap: de onlangs gerenoveerde trouwzaal in "Het Oude Raadhuis", de theaterzaal "In Den Wouwdfluit" te Wouw en de trouwzaal in Zorgcentrum Markant te Wouw.

De trouwzaal in "Het Oude Raadhuis" is geheel gerenoveerd en heeft een eigentijdse uitstraling gekregen.

De trouwzaal in "Markant" is gevestigd in het voormalige stadhuis van de gemeente Wouw, thans verbouwd tot zorgcentrum."

De theaterzaal "In Den Wouwdfluit" is een intieme trouwlocatie te Wouw, gevestigd in een markant woonhuis, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school.

Eigen trouwlocatie kiezen

Sinds kort is het in de gemeente Roosendaal ook mogelijk zelf ook een trouwlocatie te kiezen. In dat geval dient u een schriftelijk verzoek te richten aan het college van burgemeester en wethouders. Aan het voordragen van een alternatieve locatie zijn wel voorwaarden verbonden. Voor informatie hierover kunt u terecht bij de afdeling Dienstverlening, team burgerzaken.

Melding voorgenomen huwelijk (ondertrouw)

Voordat u in het huwelijk treedt of een geregistreerd partnerschap aangaat, moet u hiervan een melding doen bij de gemeente waar u gaat trouwen/uw partnerschap laat registreren. De ambtenaar van de burgerlijke stand controleert dan of u kunt en mag trouwen.Tijdens de ondertrouwafspraak kunt u uw wensen ten aanzien van de plechtigheid met de ambtenaar van de burgerlijke stand bespreken: keuze trouwdatum, keuze trouwlocatie, keuze trouwambtenaar.

Datum huwelijk/registratie partnerschap bespreken

U kunt persoonlijk of telefonisch informeren of een datum en tijdstip nog vrij is. Vanaf iedere werkdag van de maand maken wij afspraken voor dezelfde maand in het volgende jaar. Voor het maken van een afspraak hoeft u geen aangifte te hebben gedaan. U dient er wel rekening mee te houden dat het doorgaan van het huwelijk of registratie hiervan afhankelijk is. Overigens verplicht de reservering van een datum niet tot voltrekken van een huwelijk of registreren van het partnerschap. Dat zal pas kunnen plaatsvinden als alle over te leggen documenten in orde zijn.

Toespraakje/speciale wensen

Het is gebruikelijk dat de ambtenaar van de burgerlijke stand voor en/of na de formele plechtigheid een korte toespraak houdt. Heeft u speciale wensen op dit gebied, dan kunt u deze tot ongeveer een week voor de huwelijks­vol­trekking doorspreken met de trouwambtenaar. Dit geldt ook voor eventueel andere speciale wensen met betrekking tot de ceremonie. Als u na de plechtigheid graag ringen wilt wisselen, kunt u deze bij binnenkomst afgeven aan de bode die de ceremonie begeleidt.

Naamsvoering

Als Nederlandse man/vrouw behoudt u na de huwelijksvoltrekking c.q. partnerregistratie uw eigen naam.

U mag ook de naam van uw echtgeno(o)t(e) danwel partner aannemen, maar u bent dit niet wettelijk verplicht. Wanneer u tijdens de huwelijksaangifte/aangifte partnerregistratie een daarvoor bestemde verklaring invult, ontvangt u de verschillende documenten uit het persoons­register onder vermelding van de naam van de echtgeno(o)t(e)/ partner. Wanneer u een vreemde nationaliteit heeft, wordt uw naam bepaald door toe­passing van het recht dat geldt in het land van herkomst.

Parkeren

Voor een huwelijk/registratie van het partnerschap in de locatie "Anno 1810" Bloemenmarkt zijn 7 parkeerkaarten beschikbaar, voor Het Oude Raadhuis 5 parkeerkaarten. Deze parkeerkaarten worden afgegeven bij ondertrouw of kunnen een aantal weken voor de ceremonie worden afgehaald bij de afdeling Dienstverlening, team burgerzaken. In de directe omgeving is voldoende parkeer­gelegenheid beschikbaar, parkeerterrein Emile van Loonpark of parkeergarage Biggelaar.

Tarieven 2024 (Onder voorbehoud)

Maandag tot en met vrijdag* tussen 10.00-11.30 uur en 13.00-16.00 uur

In de burgerzaal van het oude Raadhuis € 629,50
In den Wouwdfluit € 328,40
In Markant € 301,50

*Voor de voltrekking van een huwelijk of de registratie van een partnerschap op dinsdag om 9.00 uur en 9.15 uur in het Stadskantoor zijn geen leges verschuldigd.

Zaterdag en op door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde vrije dagen, welke voorafgaand aan de aanvraag tot een huwelijksvoltrekking aan de aanvrager zijn medegedeeld, aanvangstijden van 10.30 tot en met 12.00 uur:   

In de burgerzaal van het oude Raadhuis € 805,95
In den Wouwdfluit € 663,70
In Markant € 643,20

Kosten keuzemogelijkheden

Gemeentelijke trouwambtenaar op een alternatieve trouwlocatie € 168,60
Verzoek tot aanwijzen van een incidentele trouwlocatie € 315,25
Verzoek tot benoeming van een eigen trouwambtenaar € 315,25
Trouwboekje of partnerschapsboekje € 15,35
Trouwboekje of partnerschapsboekje in luxe uitvoering € 33,30

Gratis trouwen

Op dinsdag om 9.00 en 9.15 uur kunt U gratis trouwen. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten.

Meer informatie

Voor meer informatie en tarieven kunt u terecht bij de afdeling Dienstverlening, team burgerzaken. Deze afdeling is bereikbaar op werk­dagen tussen 8.00 en 14.00 uur onder telefoon­nummer (0165)-57 94 58 / 250. U kunt op dezelfde uren ook persoonlijk langskomen op Stadserf 1.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation