Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Rijssen-Holten

Gemeente Rijssen-Holten
Schild 1
7461 DD Rijssen-Holten

Trouwen in Rijssen-Holten.

Hallo daar, prachtige bruid(egom) in spe! Ben je op zoek naar de perfecte trouwlocatie voor jou en je partner? Dan heb ik goed nieuws voor je: Trouwen in gemeente Rijssen-Holten is een droom die uit kan komen! En je bent er heel dichtbij… 

Deze prachtige gemeente in Overijssel is de perfecte plek voor een onvergetelijke trouwerij. Of je nu op zoek bent naar een landelijke sfeer, een romantisch kasteel of een moderne en stijlvolle locatie, Rijssen-Holten heeft het allemaal.

Maar wat maakt trouwen in Rijssen-Holten nou echt speciaal? Tja, het is de combinatie van de natuurrijke omgeving, de vriendelijke bevolking en de talloze mogelijkheden voor een geweldige trouwerij. Hier kun je lekker ontspannen en genieten van de schoonheid van de omgeving, terwijl je de mooiste dag van je leven beleeft.

En het allerbelangrijkste: je kunt hier helemaal jezelf zijn! Laat je creativiteit de vrije loop en creëer de trouwerij van je dromen. Of je nu kiest voor een traditionele ceremonie of een meer informele aanpak, Rijssen-Holten biedt alle ruimte om jouw trouwerij helemaal aan te passen aan jouw wensen.

En weet je wat het beste is? De gemeente Rijssen-Holten staat bekend om haar gastvrijheid. Dus of je nu met familie, vrienden of zakelijke contacten bent, iedereen zal zich hier meer dan welkom voelen.

Zoeken jullie nog een specifieke trouwlocatie waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven? Kijk dan eens op onze pagina met de allermooiste trouwlocaties in Rijssen-Holten. Hier zit ongetwijfeld de locatie van jullie dromen tussen. Gebruik de filters om een selectie te maken tussen de locaties die wel of niet aan jullie wensen voldoen. Zo vind je sneller jullie droomlocatie! 

Kortom, als je op zoek bent naar een onvergetelijke trouwlocatie, dan is gemeente Rijssen-Holten de perfecte plek. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden en maak van jouw trouwdag een onvergetelijk feest. Tot snel in Rijssen-Holten!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (Onder voorbehoud)

Gemeentehuis, maandag tot en met vrijdag € 460
Gemeentehuis, zaterdag € 701
Overige locaties, maandag tot en met vrijdag € 349
Overige locaties, zaterdag € 590

Daarnaast betaalt u ook de kosten voor het trouw- of partnerschapsboekje:

Standaard € 50
Luxe € 64,50

Bovenstaande kosten betaalt u aan de gemeente. De huur van de locatie betaalt u aan de beheerder:

Kulturhus € 148,05
Brasserie Uit (Beyaardier) € 150
Brodshoes € 350
Discotheek Lucky & Co € 375
Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug (tot 50 personen) € 225
Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug (50 – 100 personen) € 275
Fletcher Hotel Sallandse Heuvelrug (toeslag buiten trouwen) € 25
Havezate de Oosterhof (50 personen) € 425
Hotel-Restaurant ’t Lösse Hoes € 350
Oudheidkamer Hoolt’n-Dorpsstraat € 125
Parkgebouw (90 personen) € 350
Restaurant en hotel Hoog Holten € 350
Restaurant en hotel De Swarte Ruiter € 250
Restaurant en partycentrum Het Schwarzwald € 375
Het Trefpunt (100 personen) € 275
Kulturhus Dijkerhoek € 125
Bistro De Holterberg € 300
Deja-Vu € 250

Gratis trouwen

Op maandag- en woensdagochtend om 9.00 uur kunt u uw huwelijk of geregistreerde partnerschap kosteloos laten voltrekken. De plechtigheid vindt dan zonder toespraak plaats in een spreekkamer voor maximaal 6 personen. Dit is alleen mogelijk als 1 van beide partners woonachtig is in Rijssen-Holten. 

De kosten van het trouw-/partnerschapsboekje komen wel voor uw rekening.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation