Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude
Dorpsstraat 4
3927 BD Renswoude

Trouwen in Renswoude

Willen jullie trouwen in de gemeente Renswoude? Deze gemeente heeft al vele stelletjes gelukkig gemaakt! Hoe we dat weten? Doordat wij een pagina bijhouden met alle mooie trouwlocaties in Renswoude, waarop bruidsparen een review achter kunnen laten zodat andere (toekomstige) bruidsparen kunnen kijken hoe het is bevallen! Klik maar eens op de link en dan zul je zien dat er al veel mensen gelukkig getrouwd zijn in Renswoude. 

Trouwen in gemeente Renswoude is een droom die uitkomt voor veel stelletjes. Deze prachtige gemeente biedt de perfecte setting voor een onvergetelijke trouwdag. Of je nu op zoek bent naar een romantisch buitenplaats, een idyllisch dorpje of een uniek landhuis, er is voor ieder wat wils.

De gemeente Renswoude is een waar paradijs voor liefhebbers van natuur, cultuur en gastvrijheid. Het biedt de perfecte combinatie van rust en ruimte, zodat je met volle teugen kunt genieten van je speciale dag. Bovendien vind je hier tal van professionals die jullie dag tot een groot succes kunnen maken. Kijk maar eens tussen de professionals die hun diensten aanbieden op onze website! 

Trouwen in Renswoude betekent dat je kunt genieten van een prachtige omgeving, gezelligheid en heerlijk eten. De plaatselijke restaurants serveren de lekkerste gerechten en bieden de perfecte locatie voor een feestelijk diner na afloop van je trouwerij. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreide lunch of een informele barbecue met familie en vrienden.

Deze gemeente barst van de sfeer en gezelligheid. En na een lange dag vol plezier kun je heerlijk ontspannen in een van de comfortabele hotels in de omgeving. Trouwen in gemeente Renswoude is een waar feest voor zowel jullie als jullie gasten. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van jullie speciale dag en maak er iets onvergetelijks van!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

maandag tussen 09.00 en 12.00 uur (alleen voor inwoners) kosteloos
maandag tussen 12.00 en 17.00 uur € 315,50
dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur € 315,50
zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur € 805,70
zondag of gelijkgestelde dagen* € 1.053,60
benoeming van een BABS extra € 114,70
afwijking van eerder genoemde uren € 805,70

op aangewezen locatie buiten het gemeentehuis*

maandag tot en met vrijdag € 315,50
zaterdag € 315,50
zondag of gelijkgestelde dagen* € 1.053,60
trouwboekje/partnerschapsboekje € 39,40
duplicaat van trouwboekje/partnerschapsboekje € 44,95

* op zondag of gelijkgestelde dagen alleen als de ambtenaar medewerking verleent en als is aangetoond dat een andere dag onmogelijk is.

* de tijden die genoemd zijn onder de locatie buiten het gemeentehuis gelden voor het officiële moment met de ambtenaar. De tijden van uw feest zijn uiteraard in overleg met de betreffende locatie.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation