Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Raalte

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16
8101 AC Raalte

Trouwen in Raalte

Als je op zoek bent naar een betoverende plek om te trouwen, dan is de gemeente Raalte een perfecte keuze. Of je nu op zoek bent naar een klassieke of moderne locatie, Raalte heeft het allemaal. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is voor elke smaak en stijl iets te vinden!

Deze gezellige gemeente in Overijssel is bekend om zijn sfeer en gastvrijheid. De inwoners zijn trots op hun gemeente en zullen er alles aan doen om jullie trouwdag onvergetelijk te maken. Hier trouwen is trouwen in een gemeenschap vol liefde en warmte. Jullie krijgen altijd het gevoel dat je welkom bent en dat iedereen zich uit de naad loopt om ervoor te zorgen dat jullie dag perfect verloopt. De perfecte trouwlocatie vinden? Kijk eens op onze pagina met alle trouwlocaties in Raalte!

Raalte is ook omgeven door prachtige natuur, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust en stilte. Of je nu houdt van bossen, meren, weiden of heuvels, Raalte biedt het allemaal. Overweeg zeker om buiten te trouwen en ten volle te genieten van de omgeving en de natuur. Trouwen onder de blauwe lucht, omgeven door de natuur, is een onvergetelijke ervaring.

De gemeente Raalte is ook een geweldige plek om te verblijven na de trouwdag. Er zijn talloze hotels en B&B's, waar je heerlijk kunt verblijven en genieten van de omgeving. Je kunt ook een wandeling maken door het centrum van Raalte, waar je tal van leuke winkeltjes en restaurants vindt.

Samenvattend, trouwen in gemeente Raalte is een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke en bijzondere trouwlocatie. Het is een plaats vol sfeer, gastvrijheid en liefde, waar je jullie liefde op een onvergetelijke manier kunt vieren. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jullie droomlocatie in Raalte en maak jullie trouwdag onvergetelijk!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting partnerschap in huwelijk, reguliere ceremonie

In het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur: € 478,95*
In het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag na 17:00 uur  € 550,20
In het gemeentehuis op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur: € 700,70
Op locatie van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur € 577,45
Op locatie van maandag t/m vrijdag na 17:00 uur € 696,20
Op locatie op zaterdag tussen 9:00 uur en 21:00 uur € 870,45

Huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting partnerschap in huwelijk, uitgebreide ceremonie

In het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur: € 530,00*
In het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag na 17:00 uur  € 601,25
In het gemeentehuis op zaterdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur: € 790,05
Op locatie van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 uur en 17:00 uur € 628,50
Op locatie van maandag t/m vrijdag na 17:00 uur € 747,25
Op locatie op zaterdag tussen 9:00 uur en 21:00 uur € 959,80

Overige kosten

Huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting partnerschap in huwelijk, eenvoudige ceremonie € 277,75
Kosteloos huwelijk op maandag en woensdag tussen 9:00 uur en 10:00 uur € 0,00
Aanvraag babs (trouwambtenaar) voor één huwelijk of geregistreerd partnerschap € 152,55
Trouwboekje € 16,00
Omzettingsakte van geregistreerd partnerschap naar een huwelijk: € 25,25
Ambtelijke getuigen, per ambtenaar: € 34,50

* met uitzondering van maandag en woensdag tussen 9:00 uur en 10:00 uur. 

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation