Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Papendrecht

Gemeente Papendrecht
Markt 22
3351 PB Papendrecht

Trouwen in Papendrecht

Trouwen in gemeente Papendrecht, wat een feest! Ben je op zoek naar de perfecte plek om te trouwen? Dan is Papendrecht de juiste keuze voor jou! In deze gemeente kun je alles vinden wat je nodig hebt voor jouw speciale dag, of je nu op zoek bent naar een prachtige tuin, een stijlvolle zaal of een intieme locatie.

Als je van buiten trouwen houdt, vind je hier prachtige parken en tuinen die uitnodigen tot een onvergetelijke ceremonie. Ben je op zoek naar een meer formele locatie? Dan kun je kiezen voor een van de vele zalen die beschikbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een kleinere locatie voor een intieme trouwerij of een grote zaal voor een groots feest, je vindt het in Papendrecht! Bekijk hier alle trouwlocaties in Papendrecht

Liever iets avontuurlijkers? Dan kun je ook kiezen voor een boot. Stap aan boord en trouw op het water! Het is een onvergetelijke ervaring waar je altijd met een lach op terug zult kijken. Schip ahoy! 

Papendrecht biedt niet alleen prachtige trouwlocaties, maar ook tal van activiteiten voor jou en je gasten. Misschien niet van toepassing op de bruiloft zelf, want dan is de planning al strak genoeg, maar je kunt altijd samen met de gasten die blijven slapen iets ondernemen! Dan heb je direct iets leuks te doen de dag na de bruiloft en kun je nog even iets langer nagenieten. Van lekker eten tot winkelen en cultuur, deze gemeente heeft het allemaal.

Samengevat: trouwen in gemeente Papendrecht is een geweldige keuze voor jouw speciale dag. Of je nu op zoek bent naar een prachtige tuin, een stijlvolle zaal of een intieme locatie, deze gemeente biedt het allemaal. Bovendien kun je rekenen op een onvergetelijke omgeving, vol met activiteiten en bezienswaardigheden. Dus waar wacht je nog op? Boek je trouwdag in Papendrecht en maak er een feest van!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

De kosten van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap in het jaar 2023 zijn:

Gemeentehuis

maandag gratis (om 09.00 uur en 09.30 uur)
maandag t/m donderdag zonder toespraak in de raadzaal met een gezelschap van maximaal 15 personen in totaal € 218,28
maandag t/m vrijdag met toespraak in de raadzaal € 409,02
zaterdag € 709,92

Alternatieve locatie

maandag t/m vrijdag € 437,58
zaterdag € 820,08

Overige kosten

Getuige per persoon € 34,68 (dit geldt bij een gemeente getuige)
Annuleren of wijziging huwelijk € 58,14
Trouwboekje € 29,58
Bewijs van huwelijksbevoegdheid € 29,00
Trouwboekje luxe € 41,82
Benoemen babs voor 1 dag € 121,38

Bij een gratis voltrekking gelden speciale voorwaarden
Voltrekking in aanwezigheid van maximaal 4 getuigen
Geen toespraak

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation