Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Olst-Wijhe

Gemeente Olst-Wijhe
Jan Schamhartstraat 5b
8121 CM Olst-Wijhe

Trouwen in Olst-Wijhe

Trouwen is de mooiste dag van je leven en de keuze van de locatie is daarbij van groot belang. De gemeente Olst-Wijhe is een prachtige en idyllische omgeving voor een onvergetelijke bruiloft. Met de landelijke en rustige sfeer, biedt de gemeente alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke dag.

De gemeente Olst-Wijhe ligt in de provincie Overijssel en is omgeven door weilanden en bossen. Het is een oase van rust en stilte, ver weg van de drukte van de stad. Hier kun je de mooiste foto's maken en genieten van de natuur en de rust die deze prachtige omgeving biedt.

Er zijn tal van trouwlocaties in Olst-Wijhe te vinden, van landelijke boerderijen tot moderne zalen. Er is voor elke stijl en smaak iets te vinden. Of je nu op zoek bent naar een intieme en eenvoudige ceremonie of een uitbundige en opzichtige feest, de gemeente Olst-Wijhe biedt de perfecte locatie voor jullie bijzondere dag.

Naast de verschillende trouwlocaties, biedt de gemeente Olst-Wijhe ook de mogelijkheid om gratis te trouwen in het gemeentehuis. Dit is een unieke en betaalbare optie voor stellen die op zoek zijn naar een eenvoudige en officiële ceremonie. Het gemeentehuis biedt een formele en intieme setting voor jullie huwelijksceremonie.

Op onze website kun je inspiratie opdoen voor je bruiloft en alles lezen over de verschillende trouwlocaties en -mogelijkheden in de gemeente Olst-Wijhe. Of je nu op zoek bent naar bloemen, catering, fotografie of muziek, de gemeente Olst-Wijhe biedt alles wat je nodig hebt om je dag onvergetelijk te maken.

Trouwen in Olst-Wijhe is een unieke ervaring die je nooit zult vergeten. Met de prachtige omgeving en verschillende trouwlocaties, biedt de gemeente alles wat je nodig hebt voor een bijzondere en onvergetelijke dag. Dus wacht niet langer en vind de locatie van jullie dromen in Olst-Wijhe! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud )

De kosten van een geregistreerd partnerschap in het gemeentehuis of bij een alternatieve locatie zijn:

Maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur  € 355,85
Kosteloos: maandag om 08:30 en 08:45 uur  € 0
Verkorte registratie: dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur  € 163,70
Buiten bovengenoemde tijden, alleen als er een BABS beschikbaar is  € 533,90
Behandeling aanvraag tot aanwijzing BABS voor 1 dag € 163,70
Trouwboekje/partnerschapsboekje (luxe uitvoering) € 13,15
Trouwboekje/partnerschapsboekje ((kunst) lerenuitvoering)  € 32,15
Ambtelijke getuigen (per getuige) € 23,20

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation