Trouwen in de Gemeente Olst-Wijhe

Gemeente Olst-Wijhe
Jan Schamhartstraat 5b
8121 CM Olst-Wijhe

Trouwen in Olst-Wijhe

Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of uw partnerschap laten registreren? In Olst-Wijhe hebt u keuze uit een aantal prachtige trouwlocaties. Op de meeste locaties kunt u uw trouwdag of geregistreerd partnerschap feestelijk vieren. Wij helpen u graag om deze dag zoveel mogelijk naar uw zin te maken. Er is van tevoren veel te regelen.

Trouwlocaties

In Olst-Wijhe kunt u op verschillende plaatsen trouwen of een geregistreerd partnerschap laten sluiten. U kunt kiezen voor het gemeentehuis in Wijhe, maar ook op een eigen locatie kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap laten sluiten.

Officiële trouwlocatie gemeentehuis Wijhe

De trouwzaal in het gemeentehuis in Wijhe is onze officiële trouwlocatie. In de trouwzaal heeft u een schitterend uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden. Het bruidspaar bereikt de trouwzaal via de loopbrug aan de IJsselzijde van het gemeentehuis.

Eigen trouwlocatie

U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft. U heeft wel toestemming van ons nodig voordat u op deze plek mag trouwen. De trouwlocatie moet ook aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact met ons op te nemen. Wij kunnen vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig heeft.

Trouwambtenaren

U kunt kiezen voor een trouwambtenaar die uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekt. In Olst-Wijhe kunt u kiezen uit vier buitengewoon ambtenaren Burgerlijke Stand (Babs). Om uw keuze gemakkelijker te maken, stellen zij zich graag aan u voor. U krijgt zo een indruk hoe zij een bijdrage leveren aan de mooiste dag van uw leven.

Alette Hemminga
Anneloes van der Kolk
Johanna Boverhuis
Remco van Zijl
Roel Vinke

Het is niet verplicht om voor één van deze trouwambtenaren te kiezen. U kunt ook kiezen voor een buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand uit een andere gemeente. Neem hiervoor contact op met het klantcontactcentrum. Dit kan ook via telefoonnummer 14 0570.

Trouwboekje

U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen van uw trouwboekje of partnerschapsboekje. Uw keuze geeft u door als u uw trouwplannen bij ons meldt.

Tarieven 2022 ( Onder voorbehoud )

De kosten van een geregistreerd partnerschap in het gemeentehuis of bij een alternatieve locatie zijn:

Maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur € 347,85
Kosteloos: maandag om 08:30 en 08:45 uur € 0
Verkorte registratie: dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur € 160
Zaterdagen tussen 10.00 en 16.00 uur € 521,90
Voor sluiting buiten bovengenoemde tijden, alleen als er een BABS beschikbaar is € 521,90
Behandeling aanvraag tot aanwijzing BABS voor 1 dag € 160
Trouwboekje/partnerschapsboekje (luxe uitvoering) € 12,85
Trouwboekje/partnerschapsboekje ((kunst) lerenuitvoering) € 31,40
Ambtelijke getuigen (per getuige) € 22,65

Hebt u vragen over trouwen in Olst-Wijhe?

Neem dan contact op met het klantcontactcentrum of kijk in het digitaal loket.

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation