Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Oirschot

Gemeente Oirschot
Deken Frankenstraat 3
5688 AK Oirschot

Trouwen in Oirschot

Oirschot…. “Een monument in het groen”

De gemeente Oirschot bestaat uit vijf kernen, te weten: Oirschot, Spoordonk, Oostelbeers, Westelbeers en Middelbeers met ongeveer 18.000 inwoners. De vele bezoekers aan Oirschot worden onmiddellijk gegrepen door het monumentale karakter van het oer-kempische dorp Oirschot en natuurlijk door haar natuur- en landschappelijke waarden. Met recht kan daarom gesproken worden over “een monument in het groen”.

Het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap kan in deze gemeente plaatsvinden in de trouwkelder van het oude raadhuis aan de Markt in Oirschot, of op verzoek van een bruidspaar op een aangewezen locatie. De locatie kan overal binnen de gemeentegrenzen zijn.  Wel moet de locatie aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die voorwaarden gaan onder meer over de bereikbaarheid voor gasten en de veiligheid.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Oirschot.

Reserveren locatie

Als de datum en het tijdstip van het huwelijk of geregistreerd partnerschap bekend zijn kunt u contact opnemen met de afdeling burgerzaken van de gemeente Oirschot om de trouwkelder te reserveren of om een verzoek in te dienen om een gewenste locatie aan te wijzen. Het verzoek om een locatie aan te wijzen, moet u uiterlijk 6 weken voor uw trouwdag indienen. U kunt de formulieren en voorwaarden nalezen op www.oirschot.nl

Wij sturen u na de reservering een schriftelijke bevestiging.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u informatie wilt over het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Oirschot belt u dan even met de afdeling burgerzaken. Als u langs wilt komen voor informatie of het bekijken van de raadskelder dan moet u hiervoor een afspraak maken. 

 Als u een verzoek wilt indienen voor het aanwijzen van een locatie voor de huwelijksvoltrekking moet u uiterlijk 6 weken voor de dag van huwelijksvoltrekking uw schriftelijke verzoek indienen bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Oirschot. De voorwaarden en formulieren kunt u vinden onder openbare documenten.

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen.
U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.
Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Getuigen

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Voltrekking huwelijk of geregistreerd partnerschap

Voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap reserveren wij een half uur.

De tijden zijn:

Maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Omdat wij graag alle huwelijkssluitingen en partnerschapsregistraties een persoonlijk tintje willen geven, plannen wij vooraf altijd een kennismakingsgesprek met de desbetreffende ambtenaar van de burgerlijke stand.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur: € 538
zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur: € 574,60

Door de gemeente beschikbaar stellen van een getuige: € 26 per getuige.
Voor het wijzigen danwel annuleren van een afspraak kan € 71,75in rekening worden gebracht.
Trouw- of partnerschapsboekje € 35,65

Gratis trouwen is alleen mogelijk voor paren waarvan tenminste één persoon in de gemeente Oirschot woont met een gezamenlijk netto inkomen op of onder bijstandsniveau. Dit moet worden aangetoond met een zogenaamd IB-60 formulier, te verkrijgen bij de belastingdienst.

Als een paar aan deze voorwaarden voldoet is het voor hen mogelijk om te trouwen op een door hen gekozen tijdstip van maandag tot en vrijdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur op basis van beschikbaarheid. Zij krijgen dan een ceremonie van 30 minuten met (indien gewenst) een persoonlijke toespraak in de trouwkelder van het oude Raadhuis aan de markt in Oirschot.

Verdere info ……

Voor mee informatie verwijzen wij naar de burgerlijke stand van deze gemeente, telefoonnumer 0499 583 333 of naar de website van de gemeente www.oirschot.nl

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation