Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Nunspeet

Gemeente Nunspeet
Markt 1
8071 GJ Nunspeet

Trouwen in Nunspeet

Het vinden van de juiste plek voor jullie trouwerij kan een uitdaging zijn, maar kijk eens naar de Gemeente Nunspeet! Dit gebied in Gelderland biedt alles wat jullie nodig hebben voor een sprookachtige en onvergetelijke trouwerij.

Met haar verbluffende natuur, prachtige landschappen en gastvrije bevolking, is Nunspeet de perfecte locatie voor jullie grote dag. Jullie kunnen kiezen uit een scala aan trouwlocaties in Nunspeet, van klassieke boerderijen tot moderne evenementenlocaties, zodat jullie zeker weten dat jullie iets vinden dat bij jullie past. Of wat dacht je van gratis trouwen bij het gemeentehuis? Een schitterende en budgetvriendelijke optie voor jullie trouwerij!

De prachtige bossen, meren en natuurreservaten van Nunspeet zorgen voor een idyllische achtergrond voor jullie trouwfoto's. Het enige dat jullie hoeven te doen is genieten van elkaars gezelschap en het prachtige landschap. Of jullie nu een intieme ceremonie willen of juist een groots evenement, Nunspeet biedt de perfecte setting.

Maar het is niet alleen de locatie die jullie trouwerij onvergetelijk maakt. De lokale leveranciers in de regio staan klaar om jullie te helpen bij het organiseren van jullie dag. Van bloemisten en cateraars tot fotografen en DJ's, deze bedrijven kennen de regio als geen ander en zullen ervoor zorgen dat jullie trouwerij precies is zoals jullie het willen. Op onze website vind je talloze inspiratie artikelen, maar ook professionals om jullie dag onvergetelijk te maken. 

In één zin: Nunspeet is een droomlocatie voor jullie trouwerij. Met haar prachtige natuur, diverse trouwlocaties en betrouwbare leveranciers, zullen jullie verliefd worden op deze regio en een onvergetelijke trouwerij beleven! En met de optie om gratis te trouwen bij het gemeentehuis, is het ook nog eens budgetvriendelijk! Kijk voor de beschikbare data en voorwaarden op de website van de gemeente zelf. Waar wachten jullie nog op? Laat het avontuur beginnen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Kosten totaal exclusief overige kosten.

Gemeentehuis
Maandag 9.00 uur en 9.15 uur
Kosteloos huwelijk Niet mogelijk op bijzondere locatie
ma t/m vrij € 400
zaterdag € 771,50

Koetshuis
ma t/m vrij € 785
zaterdag € 1162

Herberg Nuwenspete Nunspeet
ma t/m vrij € 750
zaterdag € 862

De Mallejan Vierhouten
ma t/m vrij ( 60 pers.) € 750
ma t/m vrij ( 150 pers.) € 1350
zaterdag ( 60 pers.) € 862
Zaterdag ( 150 Pers.) € 1462 

The Novice Vierhouten
ma t/m vrij € 775
zaterdag € 110

De Beyaerd Hulshorst
ma t/m vrij € 750
zaterdag € 1012

De Hoeve van Nunspeet
ma t/m do € 775
vrijdag € 975 
zaterdag € 1087

Villa Vennendal Nunspeet
ma t/m vrij € 739
zaterdag € 862

Landgoedhotel Stakenberg Elspeet
ma t/m vrij € 750
zaterdag € 962

Mennorode “De Luwte” Elspeet
ma t/m vrij €1900
zaterdag € 2012

Alternatieve locatie 1
dag ma t/m vrij € 630,50

Alternatieve locatie 1
dag zaterdag € 742,50

Overige kosten

Trouw/partnerschapsboekje € 22,20
Leren trouwboekje € 33,40
Getuigen van de gemeente € 20,00
Kalligraferen boekje € 23,95

Extra kosten naast de bovengenoemde kosten

Tarief voor het in behandeling nemen van een verzoek tot benoeming tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor een dag bedraagt:

indien verzoeker reeds eerder door de rechtbank is beëdigd € 64,25
indien verzoeker niet eerder door de rechtbank is beëdigd € 123,25

Het tarief voor het in behandeling nemen van een verzoek tot aanwijziging tot alternatieve trouwlocatie voor een dag bedraagt: € 230,50

Kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap

In de gemeente Nunspeet is het ook mogelijk om kosteloos te trouwen of een geregistreerd partnerschap

aan te gaan. U hoeft dan alleen de kosten voor het boekje te betalen. Dit kan alleen in het gemeentehuis

en alleen op maandag om 9.00 en 9.15 uur. Het huwelijk wordt dan door de dienstdoende ambtenaar van de burgerlijke stand voltrokken. Een kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap heeft een sober karakter. Er wordt geen toespraak gehouden door de ambtenaar van de burgerlijke stand; alleen de wettelijk verplichte handelingen worden verricht. De hele ceremonie duurt ongeveer vijf minuten. 

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation