Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder
Harmen Visserplein 1
8302 BW Noordoostpolder

Trouwen in Noordoostpolder

Zijn jullie op zoek naar een schitterende plek om jullie trouwbelofte aan elkaar te doen? Kijk dan niet verder, de gemeente Noordoostpolder in Flevoland is de place to be! 

Met haar verrukkelijke polders, adembenemende uitzichten en gastvrije bevolking, biedt Noordoostpolder alles voor een onvergetelijke trouwerij. Of jullie nu kiezen voor een idyllische boerderij of een moderne evenementenlocatie, deze regio heeft iets voor elke smaak.

De unieke landschappen en natuurreservaten van Noordoostpolder bieden een prachtige achtergrond voor jullie trouwfoto's. Of jullie nu een traditionele of moderne ceremonie willen, Noordoostpolder zorgt voor een onvergetelijke en unieke ervaring.

Er zijn veel verschillende trouwlocaties in Noordoostpolder om uit te kiezen. Van landelijke boerderijen en historische gebouwen tot moderne evenementenlocaties, er is voldoende ruimte en faciliteiten voor elk formaat en stijl van trouwerij.

Wist je dat wij speciaal voor jullie een pagina hebben ingericht met alle trouwlocaties in de Noordoostpolder? Van de meest intieme trouwlocatie tot de perfecte plek voor een echte knalfuif, alles zit ertussen. Neem eens een kijkje tussen alle locaties! En als je een locatie hebt gevonden die bij jullie wensen past, dan kunnen jullie direct contact opnemen. We hebben alle handige info al voor je verzameld!

Professionals in de buurt nodig? Lokale leveranciers zijn bereid om jullie te helpen bij het organiseren van jullie grote dag. Of het nu gaat om bloemisten, cateraars, fotografen of DJ's, deze bedrijven hebben de kennis en ervaring om jullie trouwerij onvergetelijk te maken. Zij kennen de regio en beschikbare opties goed en kunnen jullie helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jullie dag.

Om het kort samen te vatten, Noordoostpolder biedt jullie alles wat jullie nodig hebben voor een gedenkwaardige trouwerij: adembenemende natuur, prachtige landschappen, diverse trouwlocaties en betrouwbare leveranciers. Laat jullie verrassen door deze unieke regio en beleef de dag van jullie leven in Noordoostpolder! Say yes!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

De kosten hangen af van de locatie en het tijdstip, het soort ceremonie en door wie u de ceremonie wilt laten leiden (trouwambtenaar of een bekende).

Gemeentehuis met maximaal 6 genodigden (inclusief de getuigen)

Een huwelijk of partnerschap zonder ceremonie in 1 van de spreekkamers van het gemeentehuis in Emmeloord.
Op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur
Maximaal 6 genodigden (inclusief de getuigen)
Er is geen keuzemogelijkheid voor een trouwambtenaar
De ceremonie duurt 10 minuten
Kosten € 155

Gemeentehuis meer dan 6 genodigden

Een huwelijk of partnerschap in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmeloord. Er zijn 2 opties:

Een ceremonie zonder toespraak

Op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur
Een ceremonie zonder toespraak duurt 10 minuten en kost € 305

Een ceremonie mét toespraak

Op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur

U kunt kiezen voor een trouwambtenaar van gemeente Noordoostpolder of een trouwambtenaar van een andere gemeente

Een ceremonie met toespraak door een trouwambtenaar kost € 481

Zelf gekozen locatie

Een huwelijk of partnerschap met ceremonie kan op een locatie van jullie keuze.

Maandag tot en met zaterdag
Maximaal aantal personen in overleg met de door jullie gekozen locatie
U kunt kiezen voor een trouwambtenaar van gemeente Noordoostpolder of een trouwambtenaar van een andere gemeente

Maandag tm vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur (openingstijden) € 481
Maandag tm vrijdag buiten openingstijden € 671
Zaterdag € 939

De door u gekozen trouwlocatie rekent u mogelijk nog kosten voor het gebruik van de locatie.

Gratis huwelijk of partnerschap

Een gratis huwelijk of partnerschap vindt altijd plaats op dinsdag om 9:00 of 9:30 uur in 1 van de spreekkamers van het gemeentehuis in Emmeloord.

Gratis trouwen of een partnerschap aangaan kan alleen als u of uw partner in gemeente Noordoostpolder woont
Dinsdag om 9.00 uur of 9.30 uur
Maximaal 6 genodigden (inclusief de getuigen)
Er is geen keuzemogelijkheid voor een trouwambtenaar
De ceremonie duurt 10 minuten

Eventueel bijkomende kosten

Naast de kosten van een huwelijk en een geregistreerd partnerschap kunnen er extra kosten zijn.

Melding huwelijk of partnerschap € 0,00
Trouw- of partnerschapsboekje € 25,10

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation