Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Noord-Beveland

Gemeente Noord-Beveland
Voorstraat 31
4491 EV Noord-Beveland

Trouwen in Noord-Beveland

Noord-Beveland is een idyllische regio in Zeeland, bekend om haar prachtige landschap, historische bezienswaardigheden en het relaxed tempo van leven. Klinkt dit goed in de oren? Dan is dit de perfecte locatie voor jullie bruiloft. Of je nu kiest voor een buitenbruiloft in de natuur of een meer formele gebeurtenis, Noord-Beveland heeft voor elk wat wils! Bekijk eens de trouwlocaties in Noord-Beveland die we voor jullie op een rijtje hebben gezet. 

De regio heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen en is een plek vol traditie en karakter. Je kunt de prachtige natuur en historische locaties combineren met jullie bruiloft en deze op een onvergetelijke manier laten aansluiten op jullie persoonlijke verhaal. 

Bovendien bieden de historische steden en dorpen prachtige decors voor jullie trouwfoto's. Zei iemand thema-bruiloft? Ook daarvoor heb je hier de perfecte omgeving. De ongerepte natuur biedt de perfecte locatie voor een ontspannen (of juist spannende?) en sowieso onvergetelijke buitenbruiloft.

Er zijn tal van trouwlocaties in Noord-Beveland om uit te kiezen, van statige landhuizen en boerderijen tot moderne evenementenlocaties. Of jullie nu kiezen voor een intieme bijeenkomst of een groots feest, de trouwlocaties in Noord-Beveland bieden voldoende ruimte en faciliteiten voor elke stijl en grootte.

Lokale leveranciers zijn beschikbaar om jullie te helpen bij het organiseren van de grote dag. Of het nu gaat om bloemisten, cateraars, fotografen of DJ's; jullie kunnen rekenen op de lokale expertise en ervaring van deze leveranciers om jullie bruiloft tot een onvergetelijk evenement te maken. Ze kennen de regio en de beschikbare opties goed en kunnen jullie helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jullie dag.

Trouwen in Noord-Beveland betekent dus de perfecte combinatie van prachtige natuur, historische bezienswaardigheden, diverse trouwlocaties en betrouwbare leveranciers. Laat jullie eens verrassen door deze unieke regio en beleef de dag van je leven in Noord-Beveland!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud )

Maandagochtend van 9.00 - 12.00 uur (met uitzondering van feestdagen) gratis.
Maandag tussen 12.00 - 16.00 uur en dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 - 16.00 uur € 400
Maandag t/m vrijdag buiten bovengenoemde uren, voor zover de ambtenaar daartoe gelegenheid geeft € 545
Zaterdagen tussen 9.00 - 16.00 uur € 645
Zaterdagen buiten bovengenoemde uren, en op zondagen, voor zover de ambtenaar daartoe gelegenheid geeft € 845
Huwelijk Kats € 135
Indien het huwelijk voltrokken wordt buiten het gemeentehuis wordt er € 135 extra gerekend.
Trouwboekje of partnerschapsboekje € 25
Een uit de organisatie afkomstige ambtelijke getuige, per kwartier € 23

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation