Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Nissewaard

Gemeente Nissewaard
Raadhuislaan 106
3201 EL Nissewaard

Trouwen in Nissewaard

Je geeft elkaar niet zomaar het ja-woord. En dus moet de huwelijksvoltrekking een bijzondere en vooral persoonlijke gebeurtenis worden. Trouw je in Nissewaard dan heb je volop mogelijkheden de huwelijkssluiting een persoonlijk tintje te geven. Het is daarom belangrijk dat alles op die dag verloopt zoals jullie het willen. Vooral de huwelijksvoltrekking zelf. Onze trouwambtenaren doen daar hun uiterste best voor. Hun dag is pas geslaagd als jullie dag geslaagd is.

Het aantal huwelijksvoltrekkingen in Nissewaard is de laatste jaren toegenomen. En dat is niet voor niets. Onze trouwzaal in het voormalig gemeentehuis, aan het Koningin Julianaplein, is bijzonder sfeervol. Het gebouw heeft een bordes, dat uitstekend geschikt is voor fraaie foto’s. Ook andere trouwlocaties in Nissewaard bieden de perfecte mogelijkheid voor een bijzondere huwelijksdag. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de architectonische Boekenberg, het Carlton Oasis Hotel en de Partyschepen Fortuna en Marlina.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Nissewaard.

De gemeente Nissewaard biedt jullie volop mogelijkheden de plechtigheid naar eigen smaak in te richten. Trouwen op maat dus. Daarbij kun je denken aan het uitwisselen van de ringen, je favoriete muziek, ‘live’ of via de aanwezige cd-speler, familieleden of vrienden die een toespraak houden of een gedicht voordragen. En natuurlijk kunnen jullie bij de huwelijkssluiting foto’s of een videoreportage laten maken.

Andere persoonlijke invullingen kunnen jullie met de ambtenaar van de burgerlijke stand bespreken. Die regelt kort voor de grote dag een kennismakingsgesprek. Gezamenlijk en stap voor stap nemen jullie dan de huwelijksvoltrekking door, zodat alles tot in de puntjes geregeld is.

Ik wens jullie een geweldige dag toe en heel veel geluk samen.

Foort van Oosten,
Burgemeester

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan moet u het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap melden bij de gemeente waar het huwelijk of geregistreerd partnerschap gaat plaatsvinden. Tot uiterlijk 2 weken voor de datum van het huwelijk of partnerschap kunt u online een melding doen. U kunt de melding maximaal 1 jaar voor de huwelijksdatum of de datum van het geregistreerd partnerschap doen.

Voordat u de melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt doen, moet u eerst telefonisch een datum vastleggen voor het huwelijks- of geregistreerd partnerschap.

Goed om te weten

Als het huwelijk of het partnerschap niet binnen 1 jaar na de melding voltrokken is, vervalt de melding en moet u opnieuw een melding doen.

Voor u de melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt doen, moet u eerst telefonisch een huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum vastleggen.

Niet alle landen erkennen het geregistreerd partnerschap.

Het reserveren van de trouwdatum

Om de trouwdatum en het tijdstip te reserveren, kun je een afspraak maken bij de Stadswinkel in het stadhuis. Dit kan online via www.nissewaard.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 140181.

De tijdstippen waarop je kunt trouwen zijn

Maandag 09.00 en 09.15 uur (gratis, stadhuis gemeente Nissewaard)
Maandag t/m vrijdag 10.00 t/m 20.00 uur
Zaterdag 09.00 t/m 16.00 uur

Kiezen van een trouwlocatie

Er kan getrouwd worden in de trouwzaal in het voormalig gemeentehuis aan het Koningin Julianaplein, in de futuristische Boekenberg Spijkenisse, op Partyschepen Fortuna en Marlina, in het Carlton Oasis Hotel, in Dorpshuis Hekelingen en in Café de Keijzer. Voor meer informatie over de tarieven kun je contact opnemen met de betreffende locatie.

Het voormalig stadhuis Spijkenisse
Ambachtsherenhuis
Bibliotheek De Boekenberg 
Sportcentrum De Drenkwaard
Theater De Stoep 
Het Carlton Oasis hotel 
Oude stadhuis Geervliet
Partyschip Marlina
Verenigingshuis / Dorpshuis Hekelingen 
Witte kerk in Simonshaven 
Meiden van de molen 
Partycentrum Royal 
Landgoed Ravesteyn 
De Jongens Van

Getuigen

Bij de melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap moet u tevens de gegevens van de getuigen doorgeven. Dit moeten er minimaal 2 en maximaal 4 zijn in totaal. De getuigen moeten minimaal 18 jaar oud zijn. Van getuigen die in het buitenland wonen is een kopie van hun paspoort of identiteitskaart nodig. Wonen getuigen in Nederland, dan is er geen kopie van een legitimatiebewijs nodig.

Trouwambtenaren

Een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) is degene die namens de gemeente huwelijken voltrekt en het partnerschap registreert. Het zijn mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden en interesses. De BABS neemt van te voren contact met u op, om de gang van zaken bij de plechtigheid met u door te nemen en zo mogelijk nadere informatie van u te krijgen, die eventueel in de toespraak verwerkt kan worden.

U bereidt zich natuurlijk ook voor op uw huwelijk of registratie. En u zult het waarschijnlijk prettig vinden om met een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand te maken te hebben die u ligt. Ieder paar heeft een eigen stijl en eigen voorkeur.

Trouwambtenaar voor een dag

Het is mogelijk om een huwelijk of partnerschap te laten voltrekken door een familielid, vriend, kennis, of door een ambtenaar uit een andere gemeente. Hij of zij moet dan voor één dag worden benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). Bij een kosteloos huwelijk of partnerschap kunt u geen eigen babs inzetten.

Let op: als u de bevestiging heeft gekregen dat uw verzoek voor een eigen babs is goedgekeurd, moet u nog wel uw melding van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doen.

Tarieven 2023 (Onder voorbehoud)

Gratis trouwen in het stadhuis op maandag

Wilt u trouwen zonder toespraak dan kunt u op maandagochtend om 09.00 uur of 09.15 uur gratis trouwen op het stadhuis. Het huwelijk vindt plaats in het stadhuis aan de Raadhuislaan in Spijkenisse. Uw gezelschap kan dan maximaal uit 8 personen (inclusief bruidspaar) bestaan.

Locatie stadhuis van Nissewaard, voormalig stadhuis Spijkenisse (Koningin Julianaplein) en voormalig stadhuis Geervliet (Kaaistraat):

Maandag 9.00 uur t/m vrijdag tot en met 20.00 uur: € 497,10
Zaterdag 9.00 uur tot en met 18.00 uur: € 701,80

Alle overige locaties:

Maandag 9.00 uur t/m vrijdag tot en met 20.00 uur: € 614,05
Zaterdag 9.00 uur tot en met 18.00 uur: € 818,80

Wijzigings- of annuleringskosten

Voor het wijzigen of annuleren van een besproken datum voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn kosten verschuldigd. De kosten bedragen € 56,05 voor een annulering of voor elke keer dat de datum, locatie en/of het tijdstip wordt gewijzigd.

Toeslagen  

Trouwen op aangewezen zondag (door college aangewezen) € 409,40
Aanwijzen overige trouwlocatie als huis der gemeente € 300,05
Trouwen bijzonder huis (ziekenhuis of gevangenis) € 262,40
Aanwijzen Babs voor 1 dag (al werkzaam in andere gemeente als Babs) € 116,90
Aanwijzen Babs voor 1 dag (niet werkzaam in andere gemeente als Babs) € 233,95
Getuigen van de gemeente: € 37,70
Trouwboekje: € 52,40

Voor de extra kosten van de trouwlocaties behalve het stadhuis van Nissewaard, voormalig stadhuis Spijkenisse en het voormalig stadhuis Geervliet moet u zelf informeren bij de locatie. Dit hangt af van het gekozen arrangement.

Te laat

Wanneer u te laat verschijnt op uw huwelijk / geregistreerd partnerschap zijn wij genoodzaakt hiervoor achteraf leges in rekening te brengen. Op maandag tot en met vrijdag is dit €68,35. Op zaterdag en zondag is dit €119,70.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation